Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V kvalifikaci na VC Německa si pole position vyjel Rosberg

Hockenheim - Domácí pilot Nico Rosberg z Mercedesu ovládl kvalifikaci na Velkou cenu Německa formule 1. Druhý muž průběžného pořadí mistrovství světa porazil o desetinu sekundy svého týmového kolegu a hlavního rivala Lewise Hamiltona z Británie. V roce 2014 Rosberg Grand Prix Německa z pole position vyhrál. 

Nico Rosberg ve svém monopostu
zdroj: Reuters

Rosberg na Hockenheimringu využil k zisku pole position jediného rychlého kola, neboť úvod třetí části kvalifikace musel strávit v boxech kvůli potížím s elektronikou. "Je to skvělý pocit, zajel jsem super kolo. Měl jsem jen tenhle jeden pokus," uvedl jednatřicetiletý rodák z Wiesbadenu.

Kvalifikaci vyhrál Rosberg popáté v sezoně a podruhé za sebou, nicméně minulý týden v Maďarsku o vedení přišel hned v první zatáčce a pro vítězství si dojel Hamilton. "Na Hockenheimu se dá hodně dobře předjíždět, na žádné jiné trati to není jednodušší," varoval svého soupeře Hamilton i nyní. 

Trojnásobný mistr světa, jenž se díky výhře na Hungaroringu poprvé v sezoně dostal před Rosberga do čela pořadí MS, dnes v nejrychlejším kole probrzdil vlásenku a na Němce ztratil 107 tisícin sekundy. Hamilton vyhrál pět z posledních šesti Grand Prix a před Němcem má náskok šesti bodů.

Také další dvě řady obsadili jezdci jedné stáje. Třetí čas zajel s odstupem 363 tisícin Australan Daniel Ricciardo z Red Bullu před nizozemským týmovým kolegou Maxem Verstappenem. Pátý byl Fin Kimi Räikkönen a šestý při svém prvním stratu v domácí Velké ceně ve voze ferrari čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel. Loni se Velká cena Německa nejela. 

Kvalifikace na Velkou cenu Německa:

1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:14,363, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,107, 3. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,363, 4. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,471, 5. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,779, 6. Vettel (Něm./Ferrari) -0,952, 7. Hülkenberg (Něm./Force India) -1,147, 8. Bottas (Fin./Williams) -1,167, 9. Pérez (Mex./Force India) -1,174, 10. Massa (Braz./Williams) -1,252. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články