Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Lacko vyhrál na Nürburgringu dva závody a je zpět v čele ME

Nürburg (Německo) - Adam Lacko vyhrál na Nürburgringu oba nedělní závody mistrovství Evropy tahačů. V závěrečné jízdě přitom startoval až z osmé pozice, přesto dokázal znovu zvítězit a vrátit se do vedení v průběžné klasifikaci šampionátu. Před Němcem Jochenem Hahnem vede o bod. Pátým dílem seriálu ME bude na konci prázdnin závod na Hungaroringu.

Je nám líto, video expirovalo.
Lacko se na Nürburgringu vrátil do čela ME tahačů

Lacko s buggyrou dojel v sobotu druhý a čtvrtý, v neděli na mokrém asfaltu kraloval. "Trefili jsme se do nastavení a pak už to šlo vcelku jednoduše. Nakonec jsem si to zkomplikoval sám, když jsem se podíval mimo trať a propadl se na druhé místo za Hahna. V předposledním kole jsem chybu napravil a ulevil si," řekl Lacko po první výhře.

Na nejvyšší stupeň vystoupil jezdec buggyry i v poslední jízdě, do které přitom odstartoval až jako osmý. "Předvedl jsem dobrý start a ve třetím kole dojel i vedoucího Reinerta, který si zkrátil trať a získal tak velký náskok. Ten mě ale začal blokovat a věděl jsem, že musím jít dopředu, protože se na nás tlačil Hahn. Předjetí se neobešlo bez kontaktu, ale to k závodům patří. Díky dvěma českým hymnám mne tu mít asi rádi nebudou," vtipkoval Lacko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články