Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Američan Haaker se v Praze stal novým šampionem v superenduru

Praha - Američan Colton Haaker ovládl pátý díl seriálu mistrovství světa v superenduru, který se poprvé v historii konal v pražské Tipsport areně. Haaker využil problémů Brita Jonnyho Walkera a Codyho Webba z USA, kteří platili za hlavní favority.

Je nám líto, video expirovalo.
Praha hostila MS v superenduru

Walker i Webb v jedné ze tří bodovaných jízd upadli a Haaker se díky tomu před závěrečným závodem seriálu ve Španělsku zařadil mezi adepty na celkové vítězství. Po pražském závodě má Walker na kontě 241 bodů, Haaker 240 a Webb 234.

"Oproti jiným závodům ve světě byla trať v Praze odlišná. Hlína byla tradičně kluzká, ale bylo možné si tady najít vlastní stopu, kterou se dalo dostat dopředu," řekl Haaker po závodě a ocenil české fanoušky. "Přestože se tady jelo poprvé, bylo vidět, že motocyklovému sportu rozumějí. Měli přehled, co se na trati děje," uznal americký jezdec. V hale pražské Sparty závody sledovalo přibližně šest tisíc fanoušků.

V hlavní kategorii Prestige se představil i Petr Bartoš, jenž se pohyboval na konci startovního pole a nakonec nasbíral pět bodů. "Jsem rád, že jsem mohl v závodě startovat a vyzkoušet si superenduro," řekl úspěšný český motokrosař. "Motokrosové zkušenosti jsem ale mohl využít jen na pár místech. Trať spíše připomínala trial," řekl Bartoš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články