Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

MS v superenduru startuje v Praze v sobotu, představí se i tři Češi

Praha - S trojnásobným českým zastoupením se v sobotu v pražské Tipsport areně pojede závod mistrovství světa v halovém enduru, takzvaném superenduru. Čeští motocyklisté se běžně této disciplíně nevěnují, při domácí premiéře se však se zahraniční konkurencí popasují Petr Bartoš, Tomáš Louthan a Roman Körber. 

Je nám líto, video expirovalo.
ČR poprvé hostí MS v superenduru

Pouze Bartoš se však představí v elitní kategorii Prestige. "Všichni o mně ví, že se věnuju hlavně motokrosu a superkrosu. Dostal jsem ale zajímavou nabídku, tak jsem se rozhodl, že to zkusím. Hlavně proto, že se jede v Praze," uvedl Bartoš.

Superenduro je motocyklová disciplína, která vznikla v roce 2007. Jde o kombinaci endura, motokrosu, superkrosu a trialu. "Dva dny jsem byl trénovat v Německu. Zdejší trať je sice trochu jiná, ale doufám, že to s ohledem na zkušenosti, které mám, zvládnu," věří dvojnásobný mistr Evropy v motokrosu.

Bartošovi je však jasné, že s minimem zkušeností o nejvyšší umístění usilovat nemůže. "Koukal jsem na videa ze závodů a je mi jasné, že kdybych byl kolem desítky, bylo by to hodně dobré. V popředí vždy bojuje skupinka čtyř až šesti jezdců, já bych chtěl jezdit za ní," přál si Bartoš.

Po čtyřech odjetých podnicích je v čele MS Brit Jonny Walker, který bojuje o titul s Codym Webbem z USA. Náročnou trať, na které jsou klády, kameny, ale i pneumatiky od traktorů, připravují pořadatelé již od pondělí. "Na ledovou plochu jsme museli položit několik vrstev dřevěných desek, protože materiál je hodně těžký. Vše bylo připraveno prakticky až ve čtvrtek večer," řekl jeden z hlavních organizátorů Tobias Auerswald.

Závod by měl mít i slušnou diváckou kulisu, v předprodeji bylo prodáno asi pět tisíc vstupenek. "Lístky ale určitě budou i přímo na pokladnách v den závodu. Večer připravujeme i nějaké speciální akce, chtěli bychom, aby na finále bylo plno," uvedl Auerswald. Aréna bude v sobotu otevřena od 16:00, závodit se začne v 18:20.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články