Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Josef Kakrda: Kolomému letošní trať vyhovuje

Praha - V kategorii kamionů se zatím z českých posádek nejlépe daří té vedené Martinem Kolomým. "Martin je rychlý, má dobré auto a protože letos jsou 'erzety' trochu jako seriál WRC, tak mu tato rychlá, tvrdá a svižná trať vyhovuje," míní Josef Kakrda, který na Dakaru s vozem LIAZ dvakrát vyhrál prolog a v celkovém pořadí mu v roce 1994 patřila pátá příčka.

Sport
zdroj: ČT4

Kolomý opanoval úterní 3. etapu a poskočil na průběžnou sedmou pozici, kterou udržel i po dojezdu středeční etapy. Pilot týmu Tatra Buggyra na tom nicméně mohl být mnohem lépe, nebýt toho, že v pondělí dostal desetiminutovou penalizaci za překročení rychlostních limitů. "Myslím si, že do závodu penalizace úplně nepatří, protože závodník má jet co nejrychleji," doplňuje k celé věci svůj názor Josef Kakrda.

Na druhé straně chápe snahu pořadatelů o bezpečnost jezdců i diváků. "Jedná se o určitá místa, kde má snížená rychlost svůj důvod. Buď jsou to diváci nebo je ten úsek složitý na projetí. Z pohledu jezdce je ale těžké tu 'maximálku' dodržet a pak bohužel následuje penalizace," říká Kakrda, který pozorně sleduje i výkony Aleše Lopraise.

Je nám líto, video expirovalo.
Hostem Dakarských ozvěn byl Josef Kakrda

"Jak Aleš, tak Martin Kolomý mají podobný jezdecký styl. Jsou agresivní a rychlí. Líbí se mi, že se zatím nikam neženou, jedou takticky a když to jde, tak jsou první," chválí Kakrda a vyjadřuje se též k soupeřům českých posádek. "Nijak bych nepodceňoval Kamaz. Víte, jak to je. Vždy tři dny před cílem zrychlí a začnou dohánět to, co ztratili v úvodu. Každopádně Kamaz má obrovské zázemí, navíc jsou to rychlí piloti, co mají k dispozici rychlá auta."

O dalším vývoji v jednotlivých kategoriích včetné klání kamionů může hodně napovědět středeční a čtvrteční dvojetapa, tzv. maratonská. Na její adresu Kakrda dodává, že "dnes to bylo hlavně o taktice, tak aby piloti svým strojům co nejméně ublížili a zítra neměli žádné velké problémy".

Hlavní zprávy

Nejčtenější články