Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Tým Buggyry se pro Dakar rozšiřuje, nasadí i osobák

Most - Tým Tatra Buggyra Racing se chystá již na svůj třetí start na Rallye Dakar. Do blížícího se ročníku legendární soutěže však tentokrát nasadí hned tři vozy - dva kamiony a osobní vůz. Martina Kolomého v jižní Americe doplní Jaroslav Valtr a s týmovou podporou pojede i Tomáš Ouředníček s vozem Hummer.

Je nám líto, video expirovalo.
Ouředníček se chystá poprvé na Dakar v roli pilota

"Loni jsme zkusili alianci, ale ta skončila dřív, než začala. Hned jsme pochopili, že si vše musíme řešit vlastní cestou. A tak tu letos máme dva kamiony a jeden automobil. Co bude dál? Tak to se nechte překvapit," uvedl tajemně konstruktér David Vršecký na dnešní tiskové konferenci v Mostě.

Buggyra před rokem jednala o tom, že by se do jednoho týmu spojilo více českých jezdců startujících s kamiony Tatra, jejich plán však nakonec nevyšel. Nyní se roudnický tým soustředí sám na sebe a jeho zástupci se rozhodli i trochu experimentovat.

"Jsme si vědomi, že nejsme na sto procent připraveni, ale pro nás je to něco jako průzkumná mise," řekl manažer Jan Kalivoda k nasazení osobního automobilu. "Dakar 2016 pro nás bude o sbírání zkušeností. Samozřejmě nemůžeme sahat po skalpu továrních týmů jako Peugeot, Toyota či Mini, ale chceme se učit. Být součástí takto profesionálního týmu je pro nás velkou poctou," uvedl Ouředníček, který v minulosti Dakar absolvoval jako spolujezdec Miroslava Zapletala.

Týmovým nováčkem je i Valtr, který v minulosti startoval s liazem. Díky němu může Buggyra čerpat i ze zkušeností dakarské legendy Josefa Kaliny, který je Valtrovým navigátorem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články