Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Autokrosař Fejfar vládl i v Nové Pace a v ME je stále neporažený

Nová Paka - Autokrosař Václav Fejfar ovládl i třetí závod mistrovství Evropy, který se konal v Nové Pace. V kategorii Touring autocross jej na stupních vítězů doplnil druhý Otakar Výborný. Mezi buggynami se mezi trojici nejlepších dostal pouze Marek Sekanina ve slabších šestnáctistovkách.

Je nám líto, video expirovalo.
Autokrosař Fejfar ovládl v Nové Pace i třetí závod ME

Fejfar v této sezoně ovládl závody v Seelowě a Matschenbergu v Německu, dnes přidal další triumf ve Štikovské rokli. V domácím prostředí se vyrovnal i s penalizací v rozjížďkách, kvůli které ve finále startoval z třetího místa. Krátce po startu však využil souboje Výborného s Litevcem Pauliusem Pleskovasem, dostal se do čela a vyhrál.

Věřil jsem si. Vyloučení bylo spíše otázka nedorozumění, nic jsem neudělal. Start byl z mé strany průměrný, ale využil jsem strkanice přede mnou a podařilo se mi odjet. Vítězství je velká satisfakce," řekl Fejfar.

Ideální průběh závodu neměl ani Sekanina, jenž o víkendu zápolil s technickými problémy a do finále odstartoval až z třetí řady. "Šel jsem do toho hlava nehlava. To, že jsem byl třetí, jsem se dozvěděl až od mechaniků v depu," smál se Sekanina, který je třetí i v průběžném pořadí ME. Z vítězství se v Nové Pace radoval Francouz Claude Feuillade.

Kategorii Super buggy ovládl Němec Bernd Stubbe, nejlepším z domácích reprezentantů byl šestý Petr Turek. Dosavadní českou jedničku Jakuba Kubíčka zastavila nehoda hned po startu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články