Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Di Meglio je mistrem světa v motocyklové třídě do 125 ccm

Phillip Island - Francouzský jezdec Mike di Meglio se stal mistrem světa v závodech silničních motocyklů třídy do 125 ccm. Po suverénním vítězství v dnešní Velké ceně Austrálie má dva závody před koncem šampionátu v čele průběžného pořadí padesátibodový náskok před Němcem Stefanem Bradlem a už nemůže být předstižen.

Závody superbiků
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Karel Abraham skončil v kubatuře do 250 ccm jedenáctý. Český jezdec, jenž startoval týden po operaci zlomené kosti v zápěstí, dnes na okruhu na Phillip Islandu předčil krajana Lukáše Peška, který v posledním kole klesl kvůli poruše převodovky z devátého na čtrnácté místo.

Závod čtvrtlitrů vyhrál Ital Marco Simoncelli, který stejně jako Di Meglio proměnil ve vítězství výhodu prvního místa na startu. V závěrečném kole dokázal odrazit atak Španěla Alvara Bautisty a dva závody před koncem mistrovství světa před ním v průběžném pořadí vede o 37 bodů.

Ve třídě MotoGP potěšil domácí fanoušky vítězstvím Casey Stoner, titul však už od minulého víkendu patří Italovi Valentinu Rossimu. Ten se po pádu v australské kvalifikaci dokázal dostat z dvanáctého místa na startu až na druhé v cíli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články