Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prokop se v Mexiku posunul již na sedmou příčku, v čele se drží Ogier

León (Mexiko) – Útok Sébestiena Ogiera na vítězný hattrick na Mexické rallye začal tím nejlepším způsobem. Francouzský tovární jezdec Volkswagenu je po první etapě v čele, kde má 13,5 sekundy na týmového kolegu Jariho-Mattiho Latvalu z Finska. Třetí je po deseti rychlostních zkouškách Nor Mads Östberg s citroënem, který na úřadujícího světového šampióna ztrácí téměř půl minuty.

Martin Prokop
zdroj: ČTK/EFE autor: Ulises Ruiz Basurto

Francouzskému lídrovi ubyl v pátek těžký soupeř Thierry Neuville, jenž byl průběžně druhý. Belgický jezdec v sedmé erzetě kvůli defektu převrátil svůj hyundai a vypadl z boje o přední umístění. Na Ogiera v té době ztrácel jen jedenáct sekund.

Jediný český pravidelný účastník MS Martin Prokop je průběžně sedmý. "Byl to den plný dramat. Ráno jsme nemohli naši fiestu nastartovat, ale nakonec se nám ji podařilo dostat do servisu," uvedl Prokop, který poté špatně slyšel pokyny spolujezdce Jana Tománka a ve velké rychlosti málem v jedné ze zatáček vylétl z tratě.

Tím však problémy jezdce týmu Jipocar Czech National nekončily. Svůj vůz poškodil a přestala mu správně fungovat převodovka. "Byl to hodně těžký den, ale výsledek je super. Nějakým způsobem fungujeme a pořád se držíme na trati," dodal Prokop, který v Mexiku obhajuje páté místo. Od něj ho dělí minuta.

Mexická rallye, třetí díl mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R WRC) 1:45:03,0, 2. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R WRC) -13,5, 3. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Citroën DS3 WRC) -29,5, 4. Mikkelsen, Floene (Nor./Volkswagen Polo R WRC) -45,2, 5. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta RS WRC) -1:03,9, 6. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20 WRC) -1:40,5, 7. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS WRC) -2:03,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články