Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hamilton chce při prvním nočním závodu získat náskok na Massu

Singapur - Britský pilot Lewis Hamilton by si rád při premiérovém nočním závodě formule 1 v Singapuru vytvořil náskok na Fellipeho Massu. Při předchozím závodu v belgickém Spa byl totiž za nesprávné předjíždění potrestán a jeho náskok na druhého Massu se ztenčil na pouhý bod. To slibuje na nové městské trati v Singapuru dramatickou podívanou, navíc se jubilejní osmistá Velká cena pojede poprvé v historii pod umělým osvětlením.

Lewis Hamilton a Fellipe Massa
zdroj: ČTK autor: ČT24

Nevyzkoušený okruh bude výzvou pro všechny piloty. Nikdo neměl možnost zatáčky ve městě trénovat, nikdo neměl dosud šanci zkusit si jet za umělého osvětlení v tropických podmínkách Singapuru. Navíc podle předpovědí je padesátiprocentní šance na prudký déšť. Odborníci tipují, že to všechno nahrává McLarenům.

Hamilton se na noční závod těší

"Bude to výzva a to mám rád," řekl Hamilton. V dešti už prokličkoval k vítězství letos v Monaku, kde se rovněž jezdí ve městě, a je považován za velký talent v jízdě na vodě. Ostatně i "mokrý" závěr závodu ve Spa zvládl nejlépe a z prvního místa na třetí jej odsunula až kontroverzní penalizace za zkrácení trati při pokusu o předjetí Kimiho Räikkönena.

Třiadvacetiletý Hamilton má po nepříznivém rozuzlení kauzy obrovskou motivaci. V úterý přicestoval do asijského města a hned začal žertovat s fanoušky na exkluzivní přivítací party bez jakékoliv známky nervozity. "Jsem připraven. Případ ze Spa už je za mnou. Lidé možná čekají, že z toho budu zdrcený, ale mě už je úplně jedno, jak to skončilo," uvedl Hamilton. V Singapuru teď chce vyhrát bez jakýchkoliv nejasností. "Tentokrát to bude bez debat," vyhlásil.

Ferrari má problém se studenou tratí

V jeho prospěch hovoří i to, že stáji Ferrari se zatím letos nepodařilo najít nejvhodnější pneumatiky na mokro. A večer, kdy teploty na trati budou rychle klesat a podmínky se změní, to může hrát zásadní roli. Navíc stejně jako na dalších městských okruzích v Monaku a ve Valencii bude i zde důležitá kvalifikace, třebaže v ulicích Singapuru je více šancí na předjíždění.

"Samozřejmě bych byl radši, kdyby bylo sucho," přiznal Massa, který má v souvislosti s deštěm špatné vzpomínky například na britskou Grand Prix, v níž skončil třináctý. Mokré podmínky si vyzkoušel naposledy při testování minulý týden na okruhu v italském Mugellu. "I na mokru jsme schopni zajet dobrý závod. Mým úkolem je dojet před Hamiltonem," uvedl Massa.

Velká cena Singapuru začne v neděli ve 20:00 místního času, což znamená tradičních 14:00 SELČ. Sobotní kvalifikace má začátek dokonce až ve 22:00 (16:00 SELČ).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články