Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Schumacherova cesta k uzdravení bude dlouhá. Potřebujeme čas, říká manažerka

Berlín – Michael Schumacher údajně dělá po své léčbě pokroky. Po delší odmlce se mohl svět dozvědět informace o zdravotním stavu, promluvila jeho manažerka Sabine Kehmová.

"Platí to, co jsem uvedla naposledy: Michael dělá pokroky, které jsou přiměřené vážnosti jeho zranění. Je v procesu rehabilitace. Bude to dlouhá a těžká cesta, přesto zůstáváme pozitivně naladěni," uvedla Kehmová pro německou televizní stanici RTL.

Rodinu i blízké těší podpora a přání, která přicházejí z celého světa. "Osobně věřím tomu, že ta pozitivní energie se někde projeví a bude mít na věci dobrý vliv," dodala Kehmová.

Zájem o Schumacherovo zdraví je ze strany fanoušků stále obrovský, ale indicentů, kdy se u jeho švýcarské vily, kde se nyní sedminásobný šampion F1 zotavuje, snažili zjistit něco na vlastní pěst, ubývá. "Občas se objeví případy, kdy musíme zakročit, ale jinak bych řekla, že je situace klidnější. Podle mě lidi pochopili, že k celé této záležitosti je potřeba přistoupit s klidem a trpělivostí," popsala Kehmová.

Sabine Kehmová:

"Potřebujeme čas. Nemůžeme se pořád ptát na novinky, ale musíme počkat. Seriózní vývoj vám nemohu dát. To prostě není možné."

Schumacherova manažerka nijak nekomentovala slova bývalého pilota F1 Philippeho Streiffa. Ten minulý týden uvedl, že je Schumacher na vozíku a má problémy s pamětí i mluvením. "Je to hodně těžké. Nemůže mluvit. Jako já je paralyzovaný na vozíku. Má problémy s pamětí a s mluvením," prohlásil tehdy blízky přítel Schumacherovy rodiny.

Schumacher si loni 29. prosince při pádu na lyžích vážně poranil mozek, dlouho bojoval o život a byl v komatu. Z umělého spánku ho lékaři začali probouzet na konci ledna, začátkem dubna se mu poprvé začalo vracet vědomí. V září pak byl propuštěn do domácího ošetřování.

Zdroj
idnes.cz, RTL

Hlavní zprávy

Nejčtenější články