Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Ne v tatře, ale s manem. Loprais musel před Dakarem změnit plány

Praha – Rallye Dakar startuje za méně než tři měsíce a už teď je jisté, že jedna jistota padla. Aleš Loprais se nepředstaví za volantem tatry, ale kamionu MAN. Jeho upravený speciál tradiční české značky, se kterým jel letos, podle pořadatelů legendární soutěže nesplňuje pravidla homologace, a proto mu s ním nepovolili start.

"Vzhledem k tomu, že informace o údajných technických nesrovnalostech a nutnosti přestavět celý speciál Tatra přišla tři měsíce před transportem vozidel do Jižní Ameriky, jsme byli nuceni hledat jiná řešení," uvedl Lopraisův tým.

Loprais se tak dohodl s nizozemským týmem Veka a pronajal si kamion od něj. S manem od stejného týmu pilot z Frenštátu pod Radhoštěm již závodil, v roce 2012 se s ním představil na Rallye Hedvábné stezky a skončil čtvrtý.

"Jsem velice rád, že se v tak krátkém časovém období podařilo dohodnout s týmem Veka o poskytnutí konkurenceschopného kamionu," uvedl Loprais, kterého bude navigovat Španěl Ferran Marco Alcayna. Třetím členem posádky bude nizozemský mechanik Jan Van der Vaet.

Rallye Dakar odstartuje v Buenos Aires 4. ledna, cíl je v argentinské metropoli 17. ledna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články