Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Na Masarykově okruhu si připomněli Simoncelliho, padl rekord motorkářů

Brno - Rekordní počet 3795 motorkářů si na Masarykově okruhu v Brně připomněl památku italského závodníka Marca Simoncelliho, který před třemi roky tragicky zahynul. Akce se uskutečnila už počtvrté, oproti loňsku se na závodní dráhu vydalo o téměř 800 motorkářů více.

Motorkáři na Masarykově okruhu
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Organizátoři motocyklistům vydali všech 3574 připravených pamětních samolepek, na 221 jezdců se nedostalo. "Oproti loňsku jsme natiskli o tisíc samolepek víc, počítali jsme s navýšením počtu účastníků víc jak o deset procent. A ona přijela navíc celá čtvrtina," uvedla ředitelka Automotodromu Ivana UImanová. Z původní spontánní akce motorkářů se stal největší motocyklový sraz na závěr sezony.

Pořadatelé letos upravili organizaci jízdy po dráze a systém se osvědčil. Nájezd všech motorek na dráhu trval skoro hodinu. Odjezd organizátoři rozdělili do skupin, aby se netvořily na výjezdu kolony. Celý pokus o rekord trval víc než dvě hodiny.

Jízdy se zúčastnily stroje všech možných typů. V čele kolony jely osobnosti českého motocyklového sportu, mezi nimiž byli vítěz slavného závodu na ostrově Man Kamil Holán, testovací jezdec Karel Táborský či účastník Red Bull Rookies Cupu Martin Gbelec. Na čtyřkolce se na Masarykův okruh vrátil bývalý závodník Lukáš Šembera, který před pěti lety částečně ochrnul při motocyklové exhibici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články