Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bianchi je v kritickém, ale stabilním stavu. Druhou operaci neabsolvoval

Suzuka (Japonsko) – Jules Bianchi zůstává po těžké nehodě v nedělní Velké ceně Japonska v Suzuce v kritickém, ale stabilním stavu. V prvním oficiálním sdělení od přijetí mladého Francouze do nemocnice po nehodě ve Velké ceně Japonska to oznámila Mezinárodní automobilová federace (FIA).

Jules Bianchi
zdroj: ČTK/ABACA autor: Asset Bernard

Žádné další informace tiskový mluvčí Matteo Bonciani nezveřejnil, takže není jasné, zda je Francouz napojen na přístroje, či nikoliv. Bianchi se podrobil operaci ihned po nehodě v nedělním závodě v Suzuce, oproti některým spekulacím médií prý ale další zákrok zatím nebyl nutný.

Představitelé nemocnice Mie v Jokkaiči dosud situaci nekomentovali a respektují přání rodiny na soukromí. Za Bianchim se vydala do Japonska rodina. Jezdcova stáj Marussia v prohlášení oznámila, že s rodinnými příslušníky zůstanou na klinice i zástupci týmu a také představitelé stáje Ferrari, v jejíž jezdecké akademii Bianchi dorostl do formule 1.

Bianchiho rodina už jednu tragédii v souvislosti s motorsportem prožila, neboť v roce 1969 zahynul při testování vozu Alfa Romeo na trati v Le Mans Julesův prastrýc Lucien Bianchi, který tam rok předtím vyhrál slavný prestižní závod. Jules Bianchi je vnuk Maura Bianchiho, trojnásobného mistra světa v závodech cestovních vozů.

Bianchi Velkou cenu Japonska nedokončil ani v loňském roce, neboť tam po srážce s Giedem van der Gardem naboural do zdi prakticky ve stejném místě jako letos. Tatáž zatáčka byla dějištěm vážné nehody i před dvaceti lety, v roce 1994 naboural nejprve Ital Gianni Morbidelli a než maršálové stačili uklidit jeho vůz, narazil do nich Brit Martin Brundle. Dva komisaři tehdy vyvázli se zraněními.

Pětadvacetiletý Bianchi havaroval v deštivém závěru závodu. Po smyku vylétl z trati a místo do bariéry z pneumatik narazil levým bokem do jeřábu, který na místě odklízel vrak jiného vozu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články