Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Začíná Rallye Bohemia, favoritem je Škoda s Kopeckým s Dreslerem

Mladá Boleslav - 41. ročník Rallye Bohemia vpodvečer odstartuje první rychlostní zkouškou. Pátý ze sedmi dílů seriálu mezinárodního MČR má jasné favority - je jím posádka týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký a Pavel Dresler.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Jan Kopecký a Michal Hrabánek

Rallye Bohemia odstartuje v Mladé Boleslavi a oproti loňsku se soutěž výrazně zkrátila ze tří dnů na dva, přičemž počet kilometrů rychlostních zkoušek příliš nepoklesl. Z 560 kilometrů celkové trasy připadá 150 km na ostré měřené testy.

Jan Kopecký, jenž odstartuje v posádce číslem 1, změny kvituje. "Díváme se na ně optimisticky, protože se nám na Bohemce vždy dařilo, tak doufejme, že tomu tak bude i letos. Znovu přibyly noční testy, které nás s Pavlem hodně baví, takže se na to moc těšíme," vyhlíží rallye úřadující mistr Evropy.

Kopecký s Dreslerem do závodu vyjíždí s číslem jedna, a o tom, zdali to pro ně bude výhoda, rozhodne do velké míry i počasí. "Pokud by pršelo, tak máme určitě výhodu, protože občas se nějaká místa projíždějí do krajnic. Když jsou tyto krajnice rozmočené, potom soupeřům taháte trochu bláta na cestu a oni potom už více kloužou," myslí si Kopecký. "Pokud ale zase bude sucho, tak mají jistou výhodu soupeři v tom, že vidí vaše brzdné body a mohou se zorientovat, jaké tempo nasadit," dodává.

Škoda Motorsport do soutěže nevstupuje pouze s jedním autem. "Do soutěže nasazujeme ještě jednu posádku ve složení Sepp Wiegand a Frank Cristian a budeme se snažit prodloužit sérii neporazitelnosti Fabií S2000," říká Michal Hrabánek, šéf továrního týmu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články