Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Räikkönen se chce v oblíbeném Spa vrátit do hry o titul

Spa-Francorchamps (Belgie) - Kde jinde by už měl mistr světa formule 1 Kimi Räikkönen oživit naději na obhajobu titulu než na okruhu ve Spa-Francorchamps, kde v uplynulých třech ročnících nenašel přemožitele? Finský pilot Ferrari nezažívá úspěšné období a už osm závodů čeká na vítězství, přičemž během této série třikrát vůbec nebodoval. Bez bodu skončil kvůli poruše i před dvěma týdny ve Valencii a při manku 13 bodů na vedoucího Lewise Hamiltona z McLarenu už si nemůže další velké ztráty dovolit.

Kimi Räikkönen
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Na tenhle závod čekám. Vyhrát tu počtvrté za sebou, to by bylo fantastické," nechal se slyšet Räikkönen, který v letech 2004 a 2005 vyhrál v Belgii za volantem McLarenu a loni jako pilot Ferrari. Mezitím se závod nekonal kvůli rekonstrukci okruhu. "Úspěch by mi hodně pomohl a vrátil by mě po zklamání ve Valencii do hry o titul. Třináct bodů je dost, ale nic není nemožné," dodal Räikkönen s připomínkou loňského roku, na jehož konci se stal mistrem světa, ačkoli dva závody před koncem ztrácel na Hamiltona 17 bodů.

Fin nicméně v posledních závodech jasně zaostával i za svým týmovým kolegou Felipem Massou, na kterého nyní ztrácí sedm bodů. Zatímco v prvních čtyřech závodech získal Räikkönen 29 bodů, v dalších osmi jen 28. Italská média už obhájce titulu dokonce začala odepisovat, ale Spa by mohlo být pro finského jezdce živou vodou.

Hamilton už nemusí riskovat, Kimi ano

Zatímco on už se nejspíš neobejde bez určitého stupně rizika, vicemistr světa Hamilton může sázet na jistotu. A také se podle toho chová, protože už ve Valencii prý rezignoval na možný útok na vedoucího Massu. "Jasně že chci vždycky vyhrát, ale naučil jsem se, že mnohdy je lepší brát prostě body, které jsou v dosahu. Můj cíl je vyhrát mistrovství světa, a to člověk nedokáže, když skončí po nepromyšleném manévru ve zdi," uvedl Hamilton.

Zřejmě v největší pohodě ale jezdí v poslední době Massa, který by býval vedl i pořadí MS, nebýt poruchy tři kola před cílem závodu v Maďarsku, kde jel na prvním místě. Ve Spa pomýšlí na páté vítězství v sezoně. "Porazit Kimiho ale nebude lehké, vždycky tu byl hrozně rychlý. Očekávám mezi námi pořádnou bitvu," uvedl Massa. "Náš hlavní cíl je dokončit závod před McLareny," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články