Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Schumacherova manažerka: Při probouzení se objevují pozitivní náznaky

Grenoble (Francie) – Probudí se Michael Schumacher z komatu, či neprobudí? To je otázka, nad kterou v posledních týdnech neustále spekulují média z celého světa. Sedminásobný mistr světa ve formuli 1 totiž po pádu na lyžích již dva a půl měsíce leží v grenobelské nemocnici. Po delším čase se k jeho stavu vyjádřila jeho manažerka Sabine Kehmová a přinesla pozitivní zprávy. 

Manažerka Michaela Schumachera Sabine Kehmová
zdroj: ISIFA/EPA/ autor: GUILLAUME HORCAJUELO

"Během probouzení se občas objevují malé pozitivní náznaky, ale zároveň víme, že musíme být stále trpěliví," prohlásila Kehmová v oficiálním prohlášení. "Michael utrpěl těžká zranění a je pro nás těžké pochopit, že když v minulosti překonal tak kritické chvíle, že byl teď zraněn v situaci tak banální."

Bližší informace o tom, čeho se zlepšení přesně týká, Kehmová s odkazem na dodržování soukromí Schumacherovy rodiny neuvedla. Mohlo by se ale jednat o mrknutí očí či snahu dýchat bez pomoci ventilátoru.

Tyto zprávy však nic nemění na tom, že jeho stav zůstává vážný. "Stále je téměř nemožné předpovědět, jak dlouho bude léčba trvat a zda dokáže vstát či samostatně dýchat," prohlásil pro web ctvnews.ca profesor neurochirurgie na univerzitě Oxford Tipu Aziz, jenž krotí velký optimismus. "S největší pravděpodobností bude po tom všem těžce postižený."

Pětačtyřicetiletý Schumacher se zranil 29. prosince ve francouzských Alpách, když během lyžování najel mimo upravenou sjezdovku na kámen, od něhož se odrazil a hlavou narazil na další skálu. Při této nehodě si vážné poranil hlavu. Chvíli po incidentu byl ještě při vědomí, ale posléze ho ztratil.

Od té doby leží bývalý německý pilot formule 1 v nemocnici v Grenoblu, kde prodělal dvě operace mozku. Na konci ledna ho lékaři začali probouzet a postupně snižovat dávky léků, které udržují legendárního jezdce v umělém spánku. "Bylo nám jasné od začátku, že to bude dlouhý a těžký boj. Věříme doktorům, kteří se o Michaela starají, a neřešíme, jak dlouho tento proces bude trvat," dodala Kehmová.

Je nám líto, video expirovalo.
Zdravotní stav Michaela Schumachera
Zdroj
BBC, idnes.cz, ČT sport, ctvnews.ca

Hlavní zprávy

Nejčtenější články