Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ogier měl nehodu, do čela se dostal ve Švédsku Latvala

Karlstad (Švédsko) – Vítězná série Sébastien Ogiera v mistrovství světa v rallye je s největší pravděpodobností u konce. Obhájce titulu a vítěz prvního závodu v Monte Carlu měl v druhé etapě nehodu a nabral velkou ztrátu. Do čela se tak dostal jeho týmový kolega z volkswagenu Fin Jarri-Matti Latvala, jenž vede o 3,6 sekundy před dalším jezdcem z týmu Volkswagen Andreasem Mikkelsenem z Norska.

Sébastien Ogier na Švédské rallye
zdroj: ČTK/AP autor: Micke Fransson/TT

Nehodu Ogiera způsobila vlastní jezdecká chyba. "Zajel jsem do závěje v pomalé zatáčce. Nevešel jsem se do ní, nebyl jsem úplně soustředěný. Hloupá chyba," konstatoval Ogier, jemuž před závěrečnou etapou patří devátá pozice s odstupem více než tří a půl minuty. "Nebyl to dobrý den, ale můžu z toho vinit jen sám sebe. Je to poučení do budoucna," dodal Francouz.

Martin Prokop, kterého podobná nepříjemnost potkala ve čtvrtek, je čtrnáctý s více než osmiminutovým mankem. Z favoritů předčasně skončila druhá etapa pro vicemistra světa Thierryho Neuvillea z Belgie, který poškodil zavěšení kol nárazem o kámen.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih druhé etapy Švédské rallye
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články