Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Za Buggyru pojedou příští rok na okruzích Vršecký i Lacko

Praha – Dva nejlepší současní čeští jezdci se sejdou v barvách jednoho týmu v seriálu mistrovství Evropy tahačů. Novým kolegou Davida Vršeckého v týmu Buggyra bude v příštím roce Adam Lacko. "Budeme tak mít v týmu z Čech to nejlepší, co je na okruzích možné. Věřím, že společně dosáhnou velkých výsledků," řekl manažer týmu Jan Kalivoda. Vršecký obhájil v letošním ročníku kontinentálního šampionátu páté místo, Lacko obsadil šestou příčku.

Sport
zdroj: ČT4

Vršecký a Lacko se v minulosti v Buggyře už potkali, absolvovali společně část sezony v roce 2005. "Od té doby ale výkonnostně vyrostl. Jsem z toho nadšený, Adama beru jako top jezdce, se kterým budeme sdílet data a budeme společně zrychlovat. Myslím, že je to výhoda pro nás oba," uvedl dvojnásobný mistr Evropy z let 2008 a 2009 Vršecký.

Lacko letos jezdil s Renaultem a v ME obsadil šesté místo, již třikrát v kariéře ale skončil celkově třetí. "Návrat k Buggyře je dalším krokem v mé kariéře. Závodím dvacet let, ale poprvé pojedu celou sezonu v českém týmu s českým spolujezdcem," podotkl Lacko.

Je nám líto, video expirovalo.
Buggyra vyjede do příští sezony s českou jezdeckou dvojicí

Oba jezdci v posledních letech bojovali o post české jedničky v závodech tahačů. V příští sezoně prý ale budou usilovat hlavně o nejlepší celkový výsledek. "Není to bitva o Česko. Vždy ale jde i o ego jezdce, chce být před druhým. Byli jsme rivalové, teď budeme bojovat i za tým. Věřím, že jeden bude první a jeden druhý. A občas si to můžeme měnit, abychom si nezáviděli," uvedl Lacko s úsměvem.

Vedení týmu se momentálně soustředí zejména na Rallye Dakar, kde bude její barvy hájit Martin Kolomý. Pátý jezdec posledního ročníku pojede s novým speciálem, který stáj z Roudnice nad Labem vyvíjela společně s Tatrou. "Spojení Buggyry a Tatry je to nejlepší, co mě mohlo potkat. Doufám, že se spolupráce bude dobře vyvíjet. Na Dakaru se pokusím zajet co nejlepší výsledek. Jak to ale dopadne, se necháme překvapit," řekl Kolomý

.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články