Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Motocyklista Pešek chce v Brně skončit do desátého místa

Praha - Motocyklový závodník Lukáš Pešek chystá ve víkendové Grand Prix České republiky v Brně útok na nejlepší desítku. Přestože ve třídě do 250 ccm zatím nijak nezáří a jeho nejlepším dosavadním výsledkem jsou tři desátá místa, touží v domácím prostředí a s podporou diváků proniknout až do první pětice. Rád by si však zopakoval loňské umístění, kdy ve stopětadvacítkách skončil třetí.

Lukáš Pešek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Čtvrtý jezdec z loňského šampionátu ve třídě do 125 ccm má za sebou deset závodů ze své seznamovací sezony s dvěstěpadesátkami, ale na umístění na stupních vítězů zatím marně čeká. V Brně by si přál minimálně prolomit bariéru dvouciferných umístění. "První desítka by byla dobrá, ale když jedu doma před svými diváky, tak budu chtít bojovat o pětku," řekl Pešek na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Naposledy v Německu do cíle vůbec nedojel. "Co bylo, to bylo. Připravuji se hlavně na to, co bude. A kdybych věděl, kde jsou mé hlavní problémy, tak už bych je odstranil. Motorka však funguje na jedničku stejně jako celý tým," pochvaloval si Pešek. Přál by si startovat z druhé řady.

Své možnosti občas naznačuje Pešek v tréninku. "Jedna věc je zajet dobré kolo nebo dvě v tréninku a druhá zajet jich 24 po sobě v závodě. To je věc, kterou zatím nezvládám. Ani fyzicky, ani psychicky. Chyba mě rozhodí, ale zapracoval jsem na tom, tak uvidíme," uvedl.

Od závodu na Sachsenringu měl stejně jako jeho soupeři měsíční pauzu. "Odřekl jsem si všechny dovolené a všechen čas jsem věnoval přípravě, kterou jsem si občas zpestřil i jinými sporty. V Troji jsem zkoušel v rámci fyzické přípravy kajak, jako zábavu jsem bral wakeboard a také jsem jezdil motokros," řekl Pešek.

Čas si našel i na sledování olympijských her v Pekingu. "Vyzkoušel jsem si v přípravě kajak, který je hodně náročný, a když je teď vidím v televizi, tak je hodně obdivuju," uvedl Pešek. Zkušenosti má i s jiným olympijským sportem. "Asi před třemi lety jsem si u Davida Kosteleckého vyzkoušel trap," zavzpomínal na střelecké lekce u olympijského vítěze a při té příležitosti mu na dálku pogratuloval ke zlaté medaili.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články