Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Latvala se po druhé etapě posunul o desetiny do čela

Štrasburk - Vedení ve Francouzské rallye přebírá od Thierry Neuvilla a Daniho Sorda finský jezdec Jari-Matti Latvala. Nedělní finále nicméně slibuje napínavý boj, protože hned tři další soupeři následují Latvalu v pětisekundovém odstupu. Martin Prokop s fordem je stále desátý a ztrácí přes pět minut.

Jari-Matti Latvala
zdroj: AP autor: Tom Hevezi

Latvala je v čele soutěže, ačkoli nevyhrál žádnou z dosavadních 14 rychlostních zkoušek. Pouhé čtyři desetiny na něj ztrácí Španěl Dani Sordo s citroënem, o sekundu a půl zaostává za vedoucím týmovým kolegou novopečený mistr světa Sébastien Ogier. Další domácí hvězdu Sébastiena Loeba v citroënu dělí od prvního místa pět sekund.

Vedení ve druhé etapě opustil Belgičan Thiery Neuville s fordem, kterého v jedenácté zkoušce postihl defekt, takže ztrácí bezmála půldruhé minuty. Na pátém místě nyní ztrácí na svého soupeře v boji o celkové druhé místo v MS Latvalu 70 sekund.

Již jistý světový šampion Ogier po nepovedeném pátku celý den ukrajoval z původně téměř půlminutového manka. Vyhrál pět ze sedmi testů a vrátil se do hry o sedmý triumf v sezoně. Soutěž vyvrcholí v neděli šesti rychlostními zkouškami.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Francie

Pořadí po 2. etapě:

1. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R WRC) 2:18:58,3, 2. Sordo, Del Barrio (Šp./Citroën DS3 WRC) -0,4, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R WRC) -1,5, 4. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC) -5,0, 5. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS WRC) -1:10,4, 6. Novikov, Minorová (Rus., Rak./Ford Fiesta RS WRC) -2:16,4, ...10. PROKOP, ERNST (Ford Fiesta RS WRC) -5:25,2.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články