Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Zlatou přilbu vyhrál Australan Ward, Franc byl 11.

Plochodrážní závod o Zlatou přilbu vyhrál Australan Darcy Ward. Druhý v pardubickém finále skončil Američan Greg Hancock, třetí místo obsadil Polák Przemyslaw Pawlicki. Nejlepším českým jezdcem byl Josef Franc na jedenáctém místě.

Zlatá přilba 2013
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Ward rozhodl o svém prvním vítězství na Zlaté přilbě hned na startu finále, neboť všem odjel, náskok do cíle zvyšoval a nedal nikomu šanci na předjetí. "Byl to dobrý závod, povedl se mi start, to byl klíč k úspěchu," řekl České televizi jednadvacetiletý velký talent ploché dráhy Ward, který má ve sbírce mimo jiné i dva tituly mistra světa do 21 let.

Školáckou chybou se vyřadil z finále Slovinec Matej Žagar, který těsně před vypršením limitu odjel od startovní čáry, nestihl se vrátit a byl diskvalifikován. Do Pardubic nakonec nepřijel původně avizovaný stálý jezdec Grand Prix Niels-Kristian Iversen z Dánska. Švéd Andreas Jonsson, který jako jediný z původně přihlášených dokázal Zlatou přilbu už vyhrát v roce 2007, vypadl ve čtvrtfinále.

Tam si vedli nejlépe Polák Patryk Dudek a Švéd Peter Ljung, kteří jako jediní získali maximum deseti bodů. Naopak se nedařilo Čechům, do třetího místa ve skupině, které zajišťuje postup do semifinále, se vešel pouze Franc. V semifinále byl nejlepší právě Ward, který dvě jízdy vyhrál jako jediný.

Francovi se v boji o postup do finále nevedlo, vybojoval čtyři body za dvě čtvrtá místa a musel se spokojit s účastí v malém finále. V něm dojel pátý. "Motorka jela dobře, ale dneska se mi nevedlo. Snažil jsem se, ale nebylo to dobré, stejné jako celá sezona," řekl Franc.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlatou přilbu 2013 opanoval Ward

Plochodrážní závod o Zlatou přilbu v Pardubicích:

1. Ward (Austr.), 2. Hancock (USA), 3. Przemyslaw Pawlicki, 4. Pioter Pawlicki, 5. Dudek (všichni Pol.), 6. Žagar (Slovin.), 7. Kasprzak (Pol.), 8. Doyle (Austr.), 9. Holta (Pol.), 10. Lindbäck (Švéd.), 11. Franc (ČR), 12. Ljung (Švéd.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články