Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

O domácím šampionovi rozhodla až dodatečná jízda. Raduje se Aleš Dryml

Plzeň - Aleš Dryml se stal domácím šampionem na ploché dráze. O druhém titulu v kariéře rozhodl v plzeňském druhém finálovém závodě až v dodatečné rozjížďce proti týmovému kolegovi ze Zlaté přilby Pardubice a obhájci Václavu Milíkovi. Oba rivalové měli po dvou závodech na kontě 26 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Aleš Dryml vyhrál MČR

Milík druhé finále vyhrál, když v pěti rozjížďkách ztratil jediný bod, čímž napodobil Drymlův výkon z úvodního klání před dvěma týdny v Divišově. Milíkův skalp získal v základní části jen březolupský Martin Málek. Dryml vyhrál jen dvě jízdy a třikrát přijel druhý. V rozjížďce o titul ale měl lepší start a oplatil Milíkovi porážku ze vzájemného souboje v druhé jízdě dne.

Dryml, který v Plzni skončil až třetí o bod za slánským Eduardem Krčmářem, zopakoval svůj úspěch z roku 2011. Loni měla plochá dráha dva šampiony, protože se jely závody pod hlavičkou Autoklubu ČR (AČR) a tehdy nově vzniklého Českého svazu motocyklového sportu (ČSMS). V tom prvním Milík startoval rovněž v dodatečné jízdě o titul a porazil tehdy Lukáše Drymla. Mistrem podle ČSMS se při absenci bratrů Drymlových stal Josef Franc, který v letošním šampionátu skončil třetí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články