Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlatou přilbu pojede sedm jezdců z Grand Prix a šest Čechů

Praha - Sedm zvučných jmen jezdců z prestižního seriálu Grand Prix se objeví i na startovní listině letošní Zlaté přilby města Pardubic. V neděli 29. září bude v šestatřicetičlenném poli také šest českých reprezentantů. Součástí celého plochodrážního víkendu budou čtyři závody. Vedle tradiční Zlaté přilby a Zlaté stuhy také finále mistrovství světa juniorských družstev a navíc nově se rozvíjející disciplína flat track.

Přihlášen je Švéd Andreas Jonsson, který jako jediný ze startujících dokázal Zlatou přilbu už vyhrát, a to v roce 2007. Ze seriálu MS budou na startu jeho krajan Antonio Lindbäck, Slovinec Matej Žagar, Polák Krzysztof Kasprzak, Dán Niels-Kristian Iversen, dvojnásobný mistr světa Greg Hancock z USA a také Australan Darcy Ward, který pojede i juniorské finále reprezentačních týmů.

Z českých závodníků dali organizátoři možnost poměřit síly se špičkou Josefu Francovi, Matěji Kůsovi, Tomáši Suchánkovi, Hynku Štichauerovi a Václavu Milíkovi. Toho čeká vedle Zlaté přilby a finále mistrovství světa juniorských družstev také závod o Zlatou stuhu. "Jako šestý Čech pojede Zlatou přilbu po Milíkovi nejlepší tuzemský junior ze sobotního závodu o Zlatou stuhu," řekl trenér Milan Špinka. Naopak chybět budou pardubické hvězdy ploché dráhy Aleš Dryml, kterého čeká finále mistrovství Evropy, i jeho bratr Lukáš Dryml, jenž se nedávno zranil a předčasně ukončil sezonu.

Favority Zlaté přilby jsou Ward, Švédové, ale také zkušený Hancock. Překvapit může nevyzpytatelný Brit Chris Harris. "Chtěli jsme také Australana Chrise Holdera, ale je zraněný, což je velká škoda. Chtěl u nás závodit," řekl sportovní manažer Evžen Erban.

V pátek 27. září se ve Svítkově pojede flat track a Zlatá stuha, v sobotu pak finále MS juniorských družstev, v němž česká čtveřice Milík, Zdeněk Holub, Roman Čejka a Eduard Krčmář změří síly s Australany, Dány a favorizovaným Polskem. Start Zlaté přilby je v neděli ve 13:30, finále je připraveno na 18:20.

Je nám líto, video expirovalo.
V Pardubicích se pojede 65. ročník Zlaté přilby
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články