Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Abraham chce v Brně nastartovat nevydařenou sezonu

Brno - Karel Abraham se v této sezoně trápí. Třiadvacetiletý jezdec chtěl letos v královské kubatuře MotoGP dát zapomenout na loňský rok, ale zatím se mu to nedaří. Již tři Velké ceny musel ze zdravotních důvodů vynechat, jen pětkrát dojel do cíle a získal zatím jen pět bodů. A fit Abraham není ani před nadcházející domácí Grand Prix v Brně. Minulý týden v Indianapolis totiž havaroval a poranil si rameno. Přesto chce na domácím okruhu jet za každou cenu.

Karel Abraham
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Pořád to bolí a není to moc příjemné. Hned po návratu (z USA) jsem šel na rehabilitaci, dnes jdu na další. Určitě to ale bude bolet i přes víkend a určitě budu muset dostat nějaká anestetika. Mělo by to ale být lepší než v Indy," uvedl Abraham.

Abraham již několikrát zmínil, že závod na Masarykově okruhu příliš v lásce nemá. Hlavně s ohledem na řadu mimosportovních povinností, které zde má. "Ne že by vyloženě zatěžovaly, ale potřebujeme se hodně soustředit, jak nastavit motorku, aby bylo na víkend všechno vypilované. A do toho máme spoustu vedlejších akcí, což trošičku komplikuje situaci, ale tak to v Brně prostě je," prohlásil realisticky.

Problémy s ramenem postihly Abrahama poté, co zažehnal předešlé zdravotní potíže. "Bylo to virového původu, měl jsem strašně nízké krvinky. Byl jsem v podstatě úplně mimo, unavený a nedokázal jsem se soustředit. Tyto problémy se během měsíce spravily a už je nemám, ale co to bylo přesně, už nezjišťovali," podotkl Abraham.

Brněnský závod
zdroj: ČT4 autor: David Soeldner

Během závodní přestávky jej čekají komplexní vyšetření u specialistů. "Jsme domluveni, že musím jít na nějakou pořádnou kontrolu, kde mi imunolog udělá testy, co všechno mi bylo a jak tomu předejít do budoucna. Ty problémy už jsou na zamyšlenou, už je to divné," přiznal Abraham.

Nezdary a problémy ho sráží i psychicky. "Když má člověk špatnou sezonu a čeká, že se to změní, a ono to není lepší, tak to psychicky nepomůže. Chtěl bych jezdit dobře, ale musíme se nad to nějakým způsobem povznést, makat na sobě a snažit se to v každém dalším závodě zlomit," neztrácí víru Abraham. "Snažím se dělat všechno, všechno dělají i mechanici a celý tým. Spokojení s tím nejsme a snažíme se, aby se to zlomilo a začali jsme jezdit dobré výsledky."

Kornfeil chce být v první desítce

V průběžné klasifikaci Moto3 je Jakub Kornfeil třináctý s 38 body. Loni dojel v Brně šestý, předloni sedmý a při prvním startu v šampionátu byl dokonce pátý. Výsledky posledních pěti závodů od začátku června však krotí přílišný optimismus. V Mugellu Kornfeil upadl, v dalším závodě v Katalánsku jej zradila technika. Následovalo 16. místo v Assenu, na Sachsenringu skončil jedenáctý a minulý víkend v Indianapolis obsadil 10. místo.

"Samozřejmě by bylo krásné skončit doma na stupních vítězů. Ale nemyslím si, že je to nyní reálné. Potýkali jsme se s problémy s motocyklem, poslední výsledek už byl slibný," poznamenal Kornfeil.

Jeho předností je, že si nepřipouští psychický tlak. "Spousta kluků trpí před domácími fanoušky stresem. Já naopak cítím z tribun fantastickou podporu, která mě žene dopředu. V této atmosféře se mi závodí fantasticky. I když právě tuto trať nemám příliš v oblibě," řekl Kornfeil. Masarykův okruh mu připadá hodně stereotypní. "Rovinku střídají stejné pravoúhlé zatáčky. Není zde nic zvláštního," vysvětlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští jezdci před VC České republiky
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články