Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rallye Pačejov nejlépe zvládl Fin Lappi

Pačejov (Klatovsko) - Finský jezdec Škody Esapekka Lappi vyhrál v pořadí šestý podnik mistrovství ČR ve sprintrallye. Maximální počet bodů do průběžného pořadí však získal někdo jiný - Jan Sýkora. Ten skončil v závodě druhý, když zaostal celkem o 49 vteřin. Výsledek triumfujícího Lappiho se totiž do seriálu, kterému vévodí dnes čtvrtý Miroslav Jakeš, nepočítá.

Esapekka Lappi
zdroj: ČTK autor: Modrý David

Lappi, pro kterého byl start na klatovské soutěži testem na blížící se Barum rallye, se do čela dostal na druhém měřeném úseku a již jej neopustil. Pilot vozu Škoda Fabia S2000 vyhrál i proto, že byl nejrychlejší na čtyřech z osmi rychlostních zkoušek.

Druhého Sýkoru nakonec Lappi porazil o 49 sekund, třetí Kahne zaostal za vítězem o 1:12 minuty. Společně se Sýkorou obsadili pomyslné stupně vítězů z pohledu MČR Miroslav Jakeš a Karel Trněný. K posunu do čela šampionátu Jakešovi pomohla nehoda dosavadního lídra Romana Odložilíka. MČR pokračuje sedmým závodem 21. září, kdy se pojede Rallye Jeseníky.

Rallye Pačejov, šestý závod MČR ve sprintrallye:

1. Lappi, Ferm (Fin./Škoda Fabia S2000) 42:05,5, 2. J. Sýkora, Škardová (Ford Fiesta R5) -49,1, 3. Kahle, Dörr (Něm./Škoda Fabia WRC) -1:12,9, 4. Jakeš, J. Novák (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:25,6, 5. Trněný, Pritzl (Škoda Fabia WRC) -1:37,8, 6. Barvík, Gabrhelík (Mitsubishi Lancer Evo IX) -2:38,4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články