Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Finále MS družstev na ploché dráze si vybojovali Australané

Praha - Vítězem kvalifikačního závodu mistrovství světa družstev na ploché dráze, tzv. "Poslední šance", se dnes v Praze stali Australané. Po dramatickém průběhu postoupili v sestavě Jason Doyle, Troy Batchelor, Cameron Woodward a Darcy Ward do sobotního finále, v němž se utkají s vítěznými týmy ze semifinále Polskem, Dánskem a pořádajícími Čechy. Druzí skončili Američané před Lotyši a Brity.

Závody motocyklů
zdroj: ČT24

Souboj druhých a třetích celků ze semifinálových bitev nabídl mimořádně dramatickou podívanou, v níž nebyly žádné rozdíly mezi dvěma hlavními favority, za něž byli považováni Australané a Britové. Z mladého lotyšského týmu bodoval každý z nominovaného kvarteta během večera minimálně pěti body, Američany zase držel ve hře nestárnoucí Greg Hancock, jenž byl s 20 body suverénem závodu.

Po 16 odjetých jízdách byly všechny týmy srovnané ve čtyřech bodech - Australané jich posbírali 27, Hancock právě v 16. jízdě perfektně naplnil sázku na "žolíka", zdvojnásobil tři body za vítězství na šest a dorovnal vedoucí protinožce. Lotyši a Britové měli před nasazováním jezdců ze strany manažerů do zbývajících čtyř jízd na kontě 23 bodů.

Hancock sice poté dokázal znovu vyhrát, ale Australané bodovali ve všech čtyřech jízdách - Doyle s Wardem naplno - a nakonec tak potvrdili roli favorita. "Závod se vyvíjel podle našich představ. Teď bychom rádi dosáhli dobrého výsledku také v sobotu," uvedl na tiskové konferenci manažer vítězného týmu Mark Lemon.

"Kapitán zjevně zvolil dobré jezdce," podotkl s úsměvem Batchelor. "Všichni odvedli skvělou práci, je to pro nás velký úspěch," dodal. "Jeli jsme opravdu dobře. V některých jízdách jsme měli i štěstí, ale myslím, že postup jsme si zasloužili. V sobotu nás čeká opět těžký závod, rádi bychom dosáhli na medaili, ale počítat se musí i s českým týmem, který doma určitě nebude žádným outsiderem," předpověděl Ward, jenž byl se 13 body australským lídrem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články