Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kornfeil odstartuje ze třetí řady, Čechům v MotoGP se nedařilo

Mugello - Motocyklista Jakub Kornfeil obsadil v kvalifikaci na Velkou cenu Itálie osmé místo a do nedělního závodu odstartuje ze třetí řady. Český jezdec, jenž se v Mugellu pokusí navázat na šesté a páté místo z předchozích dvou podniků, za nejrychlejším Jonasem Folgerem z Německa zaostal o 1,196 sekundy. V nejsilnější kubatuře MotoGP, jejíž kvalifikaci ovládl lídr průběžného pořadí šampionátu Španěl Dani Pedrosa, se českým jezdcům nedařilo. Karel Abraham obsadil 20. pozici a vyjede z předposlední řady, Lukáš Pešek dojel na poslední 24. příčce.

Dvacetiletý Kornfeil nastoupil do kvalifikace prakticky bez tréninku. V úvodní páteční části toho kvůli závratím příliš neodkroužil a zdravotní potíže ho poté připravily i o kompletní odpolední trénink. Na trať se tak dostal až při třetí volné jízdě. Kornfeil kvůli problémům dokonce zvažoval, že do kvalifikace nenastoupí. "Zdravotní stav je o víkendu rozhodně mým největším soupeřem. Musím ale uznat, že dneska mi bylo lépe než v pátek," uvedl český jezdec.

"Kvůli točení hlavy jsem se rozhodl, že si kvalifikaci rozdělím na několik částí. V poslední fázi jsem se snažil pořád za někým jet, protože když za někým jedu a sleduju ho jako pevný bod, hlava se mi tolik netočí," dodal Kornfeil. "Když jsem jezdil úplně sám, byla to hrůza. Krajina kolem míjela hrozně rychle a to samozřejmě zapůsobí negativně i na vnímání. Snad se mi udělá do zítra ještě o něco lépe, abychom to mohli dobře zvládnout," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články