Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dva čeští zástupci na pražské Grand Prix: vedle France i Dryml

Praha - Češi budou mít v závodě na pražské Markétě hned dva své jezdce. Vedle divoké karty pro Josefa France totiž dnes promotér seriálu potvrdil také účast Aleše Drymla, který jako první náhradník zastoupí zraněného Darcyho Warda z Austrálie. Ten se z českého závodu mistrovství světa oficiálně odhlásil. Případná třetí česká účast v závodě závisí na startu bývalého dánského mistra světa Nickiho Pedersena, kterého také trápí zdravotní potíže.

Plochodrážní závodník Aleš Dryml
zdroj: ČT24

Ward upadl minulou sobotu při závodu v Göteborgu a zlomil si lopatku - podle posledních zpráv by nyní měl minimálně šest týdnů odpočívat. Ve Švédsku havaroval také Nicki Pedersen, který si zlomil předloktí, avšak jeho start v Praze ještě není vyloučen.

Aleš Dryml se tak kvůli zranění australského soupeře vrací do pražské Grand Prix. A to po osmi letech, v roce 2005 zde totiž naposledy jel na divokou kartu. Náhradníky v závodě budou Václav Milík a Zdeněk Holub - jeden z nich by mohl nastoupit do celého závodu v případě, že Pedersen do Prahy přijede, nastoupí do tréninku, ale pak se odhlásí. Pak by celý závod odjeli poprvé v historii tři Češi.

Pedersenovi lékaři naordinovali měsíční klid, ale Dán se startu v Praze nechce vzdát.

Nicki Pedersen:

"Pokoušíme se vytvořit speciální zpevňovací dlahu, abych mohl závodit. Chci se udržet v boji o titul. Samozřejmě, že to je bolestivé, ale uvidíme."

Josef Franc si účast v Grand Prix vybojoval v kontrolních závodech na Markétě. Závod seriálu MS jel už loni, tehdy vypadl v semifinále a skončil sedmý, což byl jeho životní výsledek a nejlepší umístění českého závodníka od roku 2008.

Po třech závodech seriálu je v jeho čele Polák Tomasz Gollob se 40 body. O druhé místo se dělí Rus Emil Sajfutdinov, vítěz posledních dvou závodů, a další polský jezdec Jaroslaw Hampel, kteří mají o dva body méně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články