Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rallye Šumava Klatovy vyhrál Pech a ujal se vedení v MČR

Klatovy - Václav Pech vyhrál Rallye Šumava Klatovy a po druhém závodě sezony se ujal vedení v českém šampionátu. Pech s vozem Mini John Cooper pro sebe rozhodl vyrovnanou bitvu s Jaromírem Tarabusem ve fabii, který po dvoudenní soutěži prohrál jen o 3,8 sekundy. Po druhém místě v lednové Jänner rallye se nyní Pech posunul do čela celkové klasifikace před úřadujícího šampiona Jana Kopeckého, který na Klatovsku nestartoval.

Rallye Šumava - kategorie historiků
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

V pátek se jelo za mírného deště, který společně s chladným počasím jezdcům značně ztěžoval situaci. "Volba pneumatik byla obtížná a tím, jak šly teploty dolů, se gumy dostatečně neohřívaly. Hodně to klouzalo a člověk musel být při veškerém nasazení opatrný, aby neudělal zásadní chybu," řekl Pech, který v prvním dnu vyhrál čtyři zkoušky proti Tarabusovým třem.

Do druhé etapy si Pech přinesl náskok pouhé půlsekundy a o třetí triumf na klatovské rallye musel tvrdě bojovat. Dnes ale ze sedmi rychlostních zkoušek vyhrál pět a po třinácti erzetách měl k dobru 12,9 sekundy. Následující test byl zrušen kvůli oleji na trati a v tom závěrečném Tarabus ještě mocně zaútočil; triumf o plných devět sekund mu ale na celkové vítězství nestačil.

"Dnešní den byl náročnější než ten včerejší, protože rychlostní zkoušky měřily více kilometrů a na silnicích bylo na mnoha místech spousta místního posypu. Do finiše jsme šli s tím, že nesmíme udělat chybu, a vyplatilo se nám to," řekl Pech. Třetí skončil s další fabií Roman Odložilík, který na duo favoritů ztratil celé čtyři minuty. Domácí šampionát bude pokračovat 24. a 25. května při Rallye Český Krumlov.

Rallye Šumava Klatovy, druhý podnik MMČR v automobilových soutěžích:

1. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) 1:30:38,7, 2. Tarabus, Trunkát (Škoda Fabia S2000) -3,8, 3. R. Odložilík, Tureček (Škoda Fabia S2000) -4:00,5, 4. J. Jelínek, Machů (Škoda Fabia S2000) -4:37,3, 5. Štajf, Rajnoha (Subaru Impreza STI) -6:03,8, 6. Votava, Synáč (Mitsubishi Lancer Evo IX) -8:01,3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články