Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Rally Vrchovina ovládl Polák Malyszczycki před Jakešem

Slavonice (Jindřichohradecko) - Polák Mariusz Malyszczycki s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX vyhrál Rally Vrchovina, úvodní podnik mistrovství České republiky ve sprintrallye. Polský jezdec, startující s českou licencí, díky čemuž se jeho výsledky započítávají i do průběžného pořadí seriálu, porazil druhého Miroslava Jakeše o dvanáct sekund. Třetí byl Robert Kořístka.

Mariusz Malyszczycki
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Soutěž na Jindřichohradecku byla první rallye na českém území od listopadové tragédie v Lopeníku na Uherskohradišťsku, při níž zemřely čtyři dívky. Malyszczycki se stal překvapivým vítězem rallye, kterou poznamenala i nepřízeň počasí. Kvůli sněhu na trati musely být zrušeny dvě z plánovaných devíti rychlostních zkoušek.

Na start se navíc nakonec nepostavil úřadující český šampion ve sprintrallye Tomáš Kostka, chyběl i Roman Odložilík. Hlavního favorita Jana Sýkoru zastavila technická závada.

Výsledky Rally Vrchovina, úvodního závodu mistrovství ČR ve sprintrallye:

1. Malyszczycki, Rathe (Pol./Mitsubishi Lancer Evo IX) 36:56,4, 2. Jakeš, Novák (Mitsubishi Lancer Evo IX) -12,2, 3. Kořístka, Drozd (Mitsubishi Lancer Evo IX) -31,8, 4. Plíhal, Stross (Škoda Octavia WRC) -1:30,4, 5. Firla, Jůrka (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:44,1, 6. Štajf, Rajnoha (Subaru Impreza STi) -1:44,2.

Je nám líto, video expirovalo.
První sprintrallye sezony vyhrál Polák Malyszczycki
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články