Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nová rallye sezona se blíží. Pořadatelé slibují důraz na bezpečnost

Praha - Už za týden startuje nová sezóna rallye. Rychlé vozy vyjedou na trať poprvé od  havárie v Lopeníku na Uherskobrodsku, při které loni 10. listopadu zahynuly čtyři dívky. Tragédie zcela změní tuzemské závody. Série přísných bezpečnostních opatření je má zpomalit, a to i na úkor divácké atraktivnosti.

Rallye
zdroj: ČT24

Už za pár dnů chtějí závodit v silných vozech, místo na trať ale nejprve museli vyrazit do školy. Během tří dnů se deset adeptů rallye musí naučit teorii. Zájem je stejný jako loni. Už nebude platit, že kdo má peníze na silné auto, může s ním hned na rallye.

Nová pravidla jsou striktní. Nováček má podle nich právo pouze na slabší auto. Přísnost dopadne i na závodníky, kteří havarují častěji než ostatní. Divoká jízda bude končit odebráním licence, přeřazením do slabší mototřídy nebo psychotesty.

Z nového manuálu je zřejmé, že rallye se totálně promění. Retardéry jezdce zpomalí, diváci budou dál od trati. "Únikovku posuneme oproti loňsku až úplně na konec a lidi dále," řekl Jan Regner, traťový komisař Barum Czech Rally Zlín

Mezitím dál pokračuje vyšetřování loňských tragédií. V případě Lopeníku, kde zahynuly čtyři dívky, stále není hotova série znaleckých zkoumání. Policie znovu nově otevřela i vyšetřování smrti diváka na Barum Rally. Jezdec Václav Kopáček, který boural, totiž závod nejspíše absolvoval se zfalšovaným lékařským potvrzením.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články