Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Zlatý volant znovu získal pilot Kopecký

Praha - Závodník továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký obhájil v anketě Zlatý volant pozici nejlepšího českého rallyeového jezdce. Přispělo k tomu vítězství v Mediasport mezinárodním mistrovství republiky a druhá příčka v prestižním seriálu Intercontinental Rallye Challenge. Tímto výkonem se Jan Kopecký zapsal v této anketě mezi vítěze už po šesté. Výsledek posádky pomohl i Pavlu Dreslerovi k ceně pro nejlepšího spolujezdce roku.

V pražském Top hotelu převzali Zlaté volanty i třetí muž loňského mistrovství Evropy tahačů Adam Lacko (závody na okruzích), králem vrchařů se poprvé stal bronzový medailista z kontinentálního šampionátu kategorie 2 Miloš Beneš. Mezi autokrosaři získal nejvíce bodů Václav Fejfar, evropský šampion v kategorii TouringAutocross. V kategorii motokár obdržel cennou trofej Jan Midrla.

Cenu Zdeňka Vojtěcha za celoživotní přínos motoristickému sportu získal bývalý vynikající autokrosař Alois Havel. Cenu Jiřího Sedláře pro nejlepšího závodníka do 23 let převzal jeho nástupce Tomáš Pospíšilík.

Nejlepším motokrosařem Michek

Cenu Elišky Junkové pro nejlepší ženu získala motokáristka Tereza Grómanová. Cena rychlosti pro jezdce, který dosáhl v závodě nejvyšší průměrné rychlosti na jedno kolo, patří Janu Charouzovi. Nejlepším spolujezdcem byl vyhlášen opět navigátor Kopeckého, kterým byl v minulém roce Pavel Dresler.

Anketu Zlatá řídítka ovládl motokrosař Martin Michek, druhý muž mistrovství světa v kategorii MX3. Druhý skončil loňský vítěz Karel Abraham, účastník mistrovství světa MotoGP, třetí byl freestylista Libor Podmol. Do pomyslné motocyklové Síně slávy, vyhrazené držitelům Ceny Františka Šťastného, vstoupil majitel dvou stříbrných medailí z MS na dlouhé ploché dráze a pěti Zlatých přileb Československa Jiří Štancl.

Je nám líto, video expirovalo.
Ocenění Zlatý volant pro pilota týmu Škoda Motorsport Kopeckého
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články