Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Ferrari představilo novou formuli, má ukončit nadvládu Red Bullu

Maranello - Ferrari dnes představilo novou formuli 1, s níž chce ukončit tříleté kralování Sebastiana Vettela a vozů Red Bull v seriálu mistrovství světa. Rudý vůz s označením F138 se oproti loňsku nejvíce liší v přední části, protože už nemá zlomený nos.

"Letos chceme vyhrát," prohlásil jasně při prezentaci v Maranellu šéf italského týmu Luca di Montezemolo. Jezdecká dvojice zůstala stejná, s Vettelem by měl svádět hlavní souboj o titul Fernando Alonso, druhé ferrari bude řídit zkušený Brazilec Felipe Massa. Toho čeká u italské automobilky už osmý rok.

"Nevěřím, že budeme mít stejně jako loni v sedmi prvních závodech sedm různých vítězů. Dva nebo tři nejlepší týmy budou vyhrávat všechno a my k nim samozřejmě patříme," prohlásil španělský pilot Alonso, který po dramatickém závěru loňské sezony v Brazílii prohrál s Vettelem v hodnocení MS o pouhé tři body. Ferrari dnes představilo v pořadí 59. model a pro název zvolilo kombinaci letošního roku (13) a počet válců motoru (8), které letos zažijí derniéru před nástupem šestiválců.


Italská stáj je třetí v pořadí, která v tomto týdnu ukázala světu svou novou formuli. Předtím to byly Lotus a McLaren. Obhájce titulu Red Bull má prezentaci v neděli v Anglii. Sezona F1 začne v Melbourne 17. března, od úterý je na programu testování v Jerezu. Ferrari už dříve oznámilo, že Alonso úvodní testy vynechá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články