Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Rallye Český Krumlov se letos nejspíš opět pojede

Praha - Českokrumlovská rallye se letos zřejmě opět pojede, přestože jí kvůli loňským nehodám při podobných soutěžích hrozilo zrušení. Více než polovina obcí na plánované trase závodu souhlasí a další přibývají, akci podpořil i kraj. Pořádání závodu již odsouhlasili zastupitelé v Benešově nad Černou, Besednici, šumavském Rožmitálu a v Přídolí. "Rallye tady má tradici a je to jedna z mála možností, kdy k nám zavítá spousta lidí," řekl přídolský starosta Jiří Štěpánek.

Rallye
zdroj: ČT24

"Ukazuje se, že naše práce má smysl," uvedl ředitel českokrumlovské rallye Jindřich Kunc. Definitivní trasu 41. ročníku pořadatelé zveřejní na přelomu února a března, rallye se pojede na konci května.

Proti trase rallye protestují někteří lidé v Lužnici na Kaplicku, kteří nechtějí, aby jim vedla před domy. Pořadatelé jim slibují úpravy trati, některá místa prý auta budou objíždět.

Po posledních dvou loňských závodech, kdy zemřelo při nehodách pět lidí, se zvedla vlna odporu a mluvilo se i o úplném zákazu všech letošních rallye. Po bouřlivých diskuzích se ale na mimořádných jednáních dohodlo, že se soutěže rušit nebudou.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Český Krumlov se letos nejspíš pojede

"Bylo by to kontraproduktivní, protože jezdci by se rozutekli do ostatních států, ale co je horší, začali by tady jezdit takzvané černé podniky," řekl prezident Autoklubu Roman Ječmínek.

Všechny letošní závody se ale pojedou podle nových pravidel, na tratích bude například více retardérů, které mají auta zpomalit. Pokud organizátoři situaci nezvládnou, musí podle Ječmínka počítat s tvrdou sankcí a zákazem pořádání dalších rallye.

V Česku za posledních deset let při sledování automobilových závodů zemřelo 14 lidí. Naposledy loni v listopadu auto ve smyku zabilo v Lopeníku na Uherskohradištsku čtyři dívky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články