Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Smrž překvapil v kvalifikaci superbiků druhým místem

Misano (Itálie) - Český motocyklista Jakub Smrž dnes překvapil soupeře druhým místem v úvodní části kvalifikace na závod mistrovství světa superbiků v Misanu. Rychlejší byl pouze vedoucí muž šampionátu Troy Bayliss z Austrálie. O pořadí na startu nedělní Velké ceny San Marina rozhodnou další kvalifikační jízdy, které jsou na programu v sobotu.

Jakub Smrž
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Dosud nejlepším Smržovým výsledkem v kvalifikaci je březnové šesté místo z Austrálie, což je zároveň historické české maximum. V průběžném pořadí MS je pětadvacetiletý závodník se strojem Ducati patnáctý.

Dnes však soupeře zaskočil, když prohrál pouze s Baylissem. Až za Smržem skončili například dvojnásobný mistr světa Troy Corser z Austrálie, slavný Ital Max Biaggi nebo Japonec Norijuki Haga, vítěz obou závodů při předchozím podniku MS na Nürburgringu.

Pešek v kvalifikaci upadl, do závodu odstartuje z druhé řady 

Český motocyklista Lukáš Pešek při druhé kvalifikaci na Velkou cenu Nizozemska upadl, díky čtvrtečnímu času však do sobotního závodu odstartuje z osmé pozice, což je po páté příčce z Mugella nejlepší kvalifikační výsledek českého jezdce v dvěstěpadesátkách.

Pešek upadl už po pěti kolech, v kterých zajel až 19. čas. "Ulítl mi zadek
a pak mě to klasicky vykoplo a spadl jsem. Udělal jsem chybu, ale na druhou stranu jsem rád, že jsem udržel druhou řadu a pro zítřejší závod mám dobrou pozici na startu. Uvidíme, snad to bude dobrý," řekl na svých internetových stránkách Pešek. K osmému místu mu tak pomohla čtvrteční kvalifikace, v níž předvedl výkon 1:40,742.

Český závodník po pádu už z boxů nevyjel, protože na trati panovaly složité povětrnostní podmínky a navíc ho bolela pravá ruka. "Jsem celý potlučený a teď jdu do nemocnice, aby mi s tím něco udělali. Ruka mě hodně bolí a teď jsem si ji ještě natloukl," uvedl. 

Abrahám do kvalifikace vůbec nevyjel 

Podobně jako Pešek dopadl Abraham. Druhý český závodník v kubatuře do 250 ccm na trať v druhé kvalifikaci ani nevyjel. Díky čtvrtečnímu času 1:41,680 tak do devátého závodu sezony odstartuje z 18. místa.

V kategorii MotoGP si třetí pole position za sebou vyjel úřadující šampion
Casey Stoner. Dvaadvacetiletý Australan byl nejrychlejší v čase minuta a 35,520 vteřiny. První řadu zkompletují Dani Pedrosa a Valentino Rossi.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články