Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Legendární plochodrážník Kasper slaví osmdesátku

Pardubice - Osmdesáté narozeniny slaví jedna z legend českého plochodrážního sportu, mnohonásobný mistr Československa a vítěz Zlaté přilby Antonín Kasper starší. Kasper během své sportovní kariéry získal řadu úspěchů na trávě, škváře i ledové ploché dráze a mimo jiné byl prvním československým jezdcem, který závodil v britské profesionální lize.

Antonín Kasper vyhrál patnáctou Zlatou přilbu v roce 1963 a v témže roce byl i členem českého reprezentačního týmu, který vybojoval stříbrné medaile na mistrovství světa družstev. Při svém tažení za Zlatou přilbou ale prý vůbec netušil, co se děje za ním.

"Ani jsem se neotočil a jel jsem. Kličkoval jsem, aby když mě bude někdo chtít předjet, tak se lekne a ubere. Pak jsem se dozvěděl, že to byl náskok. Že jsem měl asi osmdesát metrů," vypráví Kasper.

I po přesunu Zlaté přilby z dostihového závodiště na škvárový plochodrážní ovál dosáhl na stupně vítězů, ale slavnou trofej podruhé nevybojoval. Dovedl k ní ale svého syna Antonína a své zkušenosti předává mladým i nyní.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články