Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Rossi se podle italského tisku vrátí k Yamaze

Řím - Devítinásobný mistr světa Valentino Rossi údajně po dvou neúspěšných letech opustí tým Ducati a vrátí se k Yamaze. Podle italského listu Gazzetta dello Sport si jeden z nejúspěšnějších motocyklových závodníků všech dob vezme s sebou i australského mechanika Jeremyho Burgesse.

Valentino Rossi v závodě třídy MotoGP
zdroj: AP autor: Jens Meyer

Rossiho smlouva u Ducati vyprší na konci sezony. V Itálii vysněné spojení italské hvězdy s italskou značkou zatím nepřineslo prakticky žádné úspěchy. Z dosavadních 26 závodů nevyhrál Rossi ani jeden a pouze dvakrát se dostal na stupně vítězů. U Yamahy, jejíž barvy hájil v letech 2004-2010, byl čtyřikrát mistrem světa.

Rossi už před několika dny jednání s Yamahou přiznal, chce ale zároveň počkat, jaká bude budoucnost Ducati po plánovaném převzetí koncernem Audi. "Musíme zjistit, jakou bude mít Audi motivaci a kolik budou chtít investovat do motorsportu," uvedl třiatřicetiletý rodák z Urbina, jehož současný tým je zatím úzce svázaný s Ferrari.

"Zatím to bylo všechno hodně frustrující. Také Ferrari špatně zahájilo sezonu (formule 1), ale pak se zlepšilo. U nás se neděje nic," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články