Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Cairoli a Herlings ovládli motokrosovou GP ČR

Loket - Mistr světa Antonio Cairoli z Itálie a Nizozemec Jeffrey Herlings ovládli motokrosovou Grand Prix České republiky. V Loketských serpentinách nenašel Cairoli přemožitele v královské třídě MX1, Herlings vyhrál obě rozjížďky MX2 a oba si po sedmých triumfech v sezoně upevnili vedení v mistrovství světa. Jediný český jezdec na startu Martin Michek vybojoval v MX1 šest bodů za 19. a 17. místo, v konkurenci 31 motokrosařů obsadil 16. pozici. 

Motokrosová GP v Lokti
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Aktuálně čtvrtý muž MS kubatury MX3 se v obou jízdách probil do bodované dvacítky ze zadních pozic, zejména v první rozjížďce se mu nepovedl start a ještě po dvou kolech byl na 27. místě. Pokaždé závod dokončil jako poslední z jezdců, které Cairoli nepředjel o celé kolo.

Cairoli oslavil jubilejní padesátou vítěznou Grand Prix, v Lokti triumfoval už potřetí po letech 2005 (MX2) a 2010 (MX1). Plný počet bodů získal popáté v sezoně a je na nejlepší cestě získat už šestý titul mistra světa a čtvrtý za sebou v MX1. V čele klasifikace má třicetibodový náskok před Belgičanem Clementem Desallem, a to ještě v červencové švédské GP vyšel bodově naprázdno.

Úřadující vicemistr světa Herlings vybojoval rovněž pátý "double" v sezoně. Ve druhé jízdě o něj ale musel tvrdě bojovat s Jeremym van Horbeekem z Belgie, než ho v 18. z 21 kol předjel. Zvýšil svůj náskok v čele MX2 už na 57 bodů a čtyři závody před koncem šampionátu míří k premiérovému titulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články