Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Alonso vyhrál deštivou kvalifikaci na VC Německa

Hockenheim - Fernando Alonso z Ferrari vyhrál v dešti kvalifikaci na Velkou cenu Německa formule 1. Španělský lídr šampionátu pojede z pole position podruhé za sebou, před dvěma týdny v Silverstonu po startu z prvního místa skončil druhý. V Hockenheimu bude v neděli na startovním roštu obklopen hned třemi domácími jezdci.

Deštivá německá kvalifikace
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Augustein

"Nebyla to dnes žádná legrace, za takového počasí jde o přežití," komentoval Alonso těžké podmínky, ve kterých dosáhl celkem na 22. pole position v kariéře. Dvojnásobného mistra světa Alonsa v první řadě doplní úřadující šampion Sebastian Vettel z Red Bullu, který byl o 405 tisícin pomalejší a pomýšlí na první domácí vítězství v životě. "Bylo tam strašně moc akvaplaningu, byla to trochu loterie. Na Fernandův čas jsem měl, ale v posledním kole jsem udělal dvě, tři malé chyby," řekl Vettel.

Třetí čas zajel Vettelův týmový kolega a vítěz britské Grand Prix Mark Webber, Australan ale přijde o pět míst na startu kvůli výměně převodovky. Druhou řadu proto obsadí Michael Schumacher v mercedesu a Nico Hülkenberg z Force India. Schumacher přitom už z první části kvalifikace, která se jela ještě na suchu, proklouzl do další fáze na poslední chvíli a jen o pět setin sekundy.

Webber, druhý muž celkové klasifikace s třináctibodovou ztrátou na Alonsa, bude na startovním roštu stát na osmém místě za oběma piloty McLarenu Jensonem Buttonem a Lewisem Hamiltonem. Ti nestačili ještě na Pastora Maldonada z Williamsu.

Z elitní desítky pořadí MS se boj o startovní pozice nepovedl zejména domácímu Niku Rosbergovi z Mercedesu a Francouzi Romainu Grosjeanovi z Lotusu. Oba vypadli v druhé části kvalifikace, navíc oba přijdou stejně jako Webber o pět míst kvůli výměně převodovky; na startu tak budou až na 19. (Grosjean) a 21. místě (Rosberg). Závod začne v neděli ve 14:00, po něm bude dvacetidílné mistrovství světa přesně v polovině.

Kvalifikace na Velkou cenu Německa, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Hockenheimu:

1. Alonso (Šp./Ferrari) 1:40,621, 2. Vettel (Něm./Red Bull) 1:41,026, 3. Webber (Austr./Red Bull) 1:41,496, 4. Schumacher (Něm./Mercedes) 1:42,459, 5. Hülkenberg (Něm./Force India) 1:43,501, 6. Maldonado (Ven./Williams) 1:43,950, 7. Button 1:44,113, 8. Hamilton (oba Brit./McLaren) 1:44,186, 9. Di Resta (Brit./Force India) 1:44,889, 10. Räikkönen (Fin./Lotus) 1:45,811.

Pozn.: Webber bude na startu přeřazen o pět míst dozadu kvůli výměně převodovky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články