Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vršecký s tahačem dojel na Nürburgringu druhý, nejlépe v sezoně

Norimberk - Český jezdec David Vršecký dojel ve třetím závodu mistrovství Evropy tahačů na Nürburgringu na druhém místě a zaznamenal nejlepší výsledek v sezoně. V závěrečné čtvrté jízdě skončil pátý. Sobotní vítěz Adam Lacko obsadil čtvrtou a jedenáctou pozici.

Zatímco ještě v sobotu si nebyli mechanici jistí, zda zprovozní Vršeckého zničenou buggyru, dnes prožil bývalý mistr Evropy nejúspěšnější den letošního šampionátu. Nejdříve vyhrál měřený trénink a poté dojel druhý v pohárovém závodě, nad jeho síly byl pouze domácí favorit Jochen Hahn.

"S dneškem jsem absolutně spokojený. Auto fungovalo podle mých představ, 180 000 diváků vytvořilo fantastickou atmosféru. Vyhrál jsem letos poprvé měřený trénink, stejně tak jsem se premiérově podíval na pohárovou bednu. Vzhledem k okolnostem mám za sebou úspěšný závodní víkend," řekl Vršecký.

Lackovi se tolik nedařilo, jeho nejlepším výsledkem bylo čtvrté místo z úvodního pohárového závodu. V závěrečné jízdě, která ho připravila o průběžné třetí místo, doplatil na nezaviněnou kolizi s Finem Mikou Mäkinenem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články