Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Do seriálu formule 1 by mohla přibýt GP Londýna

Londýn – Do seriálu formule 1 by mohl přibýt další městský okruh a ne ledajaký. Promotér seriálu Bernie Ecclestone by rád viděl prohánět se formule kolem Buckinkhamského paláce a za Velkou cenu Londýna je ochoten zaplatit 35 milionů liber (asi 1,131 miliardy korun).

"Podle toho, jak se teď věci mají, bych závod musel zorganizovat sám a také za něj zaplatit. Když dostanu svolení, tak bych to měl ale zvládnout," řekl jednaosmdesátiletý Ecclestone. "Bylo by to fantastické. A pro Londýn a Anglii by to díky turistům bylo skvělé. Lepší než olympiáda," dodal.

Plány pro Grand Prix, jejíž trať by měla vést kolem Buckinghamského paláce a přes Trafalgarské náměstí, Ecclestone představí dnes večer v londýnské ulici Pall Mall za účasti britských pilotů Jensona Buttona a Lewise Hamiltona.

Podle předběžných studií by měl závod v ulicích Londýna přilákat přímo do dějiště 120 tisíc diváků. S desítkami milionů fanoušků u televizních obrazovek se jeho přínos pro londýnskou ekonomiku odhaduje na 100 milionů liber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články