Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Kopecký nezadržitelně míří za titulem

Hustopeče - Vítězné tažení továrního jezdce Škody Jana Kopeckého v mezinárodním mistrovství republiky v rallye pokračuje. Jedenatřicetiletý pilot suverénně ovládl Rallye Hustopeče, pátý díl šampionátu, a je na nejlepší cestě získat celkový triumf. Kopecký vyhrál všechny letošní rallye a k zisku titulu mu stačí ve zbývajících třech závodech sezony nasbírat 14 bodů.

Kopecký vykročil za obhajobou loňského vítězství na jihomoravské soutěži už v pátek, kdy se hned na začátku dostal do čela průběžného pořadí. Nakonec druhý Roman Kresta, který jej jako jediný ještě může teoreticky o titul připravit, za ním sice v první etapě zaostal jen o necelých pět sekund, v sobotu se ale Kopeckého náskok postupně zvyšoval až na konečných 33 vteřin.

Třetí místo dlouho držel Václav Pech, ale v desátém měřeném testu havaroval a poté z rallye odstoupil. Na pomyslný bronzový stupínek poté vystoupil Jaromír Tarabus, který za Kopeckým zaostal o 1:28 minuty a podtrhl tak úspěch vozů Škoda Fabia S2000.

Čtvrtý byl Pavel Valoušek s peugeotem a pátý skončil nejrychlejší z jezdců usedajících do produkčních vozů Jaroslav Orsák. Šestým dílem MMČR bude Rallye Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi, která se uskuteční od 13. do 15. července.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články