Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Kornfeil byl v Silverstonu 11. a získal dalších pět bodů

Silverstone (Británie) - Motocyklový jezdec Jakub Kornfeil vybojoval v Silverstonu stejně jako před dvěma týdny v Barceloně jedenácté místo a do hodnocení mistrovství světa třídy Moto3 si připsal dalších pět bodů. Kornfeil poprvé v sezoně dokázal bodovat ve dvou závodech po sobě, jeho maximem ale zůstává desáté místo z Portugalska.

Úvod se přitom českému jezdci nepovedl, postupně klesl až na 21. místo. "Start nebyl špatný, pak jsem se ale musel vyhnout padajícímu Jacku Millerovi, což mě trošku vyvedlo z koncentrace. V prvních kolech jsem pak jednoduše nenašel optimální rytmus a propadl se o sedm pozic níže," uvedl Kornfeil v tiskové zprávě.

Až po průjezdu do čtvrtého kola se jeho situace zlepšila, stěžoval si však na souboje se Španělem Faubelem. "Když jsem ho konečně docvakl, tak mi opět dělal neskutečné prasárny a několikrát došlo i na lokty. Z Estorilu vím, že se před něj dostává opravdu velmi těžce, a proto jsem se snažil zachovat chladnou hlavu," řekl Kornfeil, který nakonec Faubela porazil o 162 tisícin sekundy. "Celý víkend jsme se trošku trápili, a proto můžeme být s konečnou jedenáctou pozicí docela spokojení," dodal.

Závod vyhrál Španěl Maverick Viňales, který byl nejrychlejší i minule v katalánské Velké ceně, a ujal se vedení v šampionátu. Jeho krajan Jorge Lorenzo nadále dominuje šampionátu MotoGP. Tovární jezdec Yamahy zvítězil už potřetí za sebou a celkově počtvrté z šesti závodů sezony, ve zbývajících dvou byl druhý. Ve startovním poli chyběl Karel Abraham, kterému účast v závodě nedoporučili lékaři kvůli zlomenému prstu na ruce.

Lorenzo zvítězil před úřadujícím mistrem světa Caseym Stonerem z Austrálie na hondě, svým dosud jediným přemožitelem v sezoně, který na druhém místě celkové klasifikace ztrácí na španělského lídra už 25 bodů. Třetí místo v závodě i v šampionátu patří Danimu Pedrosovi ze Španělska.

Na celkové čtvrté místo se posunul Brit Cal Crutchlow, který se na start postavil i se zlomeným kotníkem po pádu v sobotním tréninku, po němž chyběl v kvalifikaci. V závodě dojel i s takovým handicapem šestý a v klasifikaci předstihl Andreu Doviziosa, který upadl.

Ve třídě Moto2 se z druhého vítězství v sezoně radoval Pol Espargaró ze Španělska na stroji Kalex. Snížil tím na pouhých šest bodů ztrátu na vedoucího muže MS a krajana Marka Márqueze, který skončil v Británii třetí za domácím Scottem Reddingem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články