Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Abraham bodoval v Barceloně 12. místem, Kornfeil byl 11.

Barcelona - Motocyklový jezdec Jakub Kornfeil dojel ve Velké ceně Katalánska ve třídě Moto3 na jedenáctém místě a díky druhému nejlepšímu výsledku v sezoně si připsal pět bodů. V páté Grand Prix sezony získal první letošní body Karel Abraham, jenž dojel v MotoGP hned za Kornfeilem.

Jorge Lorenzo
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo/Manu Fernandez

Závod královské kubatury vyhrál domácí Jorge Lorenzo na yamaze po souboji s krajanem Danim Pedrosou na hondě a zvýšil své vedení v průběžném pořadí mistrovství světa. Třetí skončil Ital Andrea Dovizioso a odsunul na čtvrté místo mistra světa Caseyho Stonera. Australan, jenž startoval z pole position, tak poprvé po devatenácti závodech za sebou skončil mimo stupně vítězů.

Abraham, jenž z předchozích čtyř závodů třikrát nedojel a jednou obsadil nebodované 17. místo, skončil dvanáctý o 56,229 sekundy za Lorenzem. Získal tak první letošní čtyři body, ale měl smíšené pocity. "Mám radost z dokončeného závodu a zisku prvních bodů. Na druhou stranu jsem zklamaný, motorka pořád nefunguje tak, jak by měla, stále mi hrozně klouže zadní část," uvedl Abraham.

Karel Abraham: "Chvíli jsem si myslel, že bych mohl stíhat Barberu, pak mi však bylo jasné, že body jsou naprostou prioritou. Vzhledem k nestabilitě motocyklu jsem se rozhodl příliš neriskovat a dojet na bodované pozici."

V Moto3 vyhrál letos podruhé další domácí jezdec Maverick Viňales, který navázal na triumf z úvodního podniku v Kataru. Šesté vítězství v kariéře získal suverénně, když porazil druhého Němce Sandra Corteseho o více než sedm sekund. Cortese se udržel v čele průběžného pořadí, Viňales na něj ztrácí už jen sedm bodů.

Kornfeil, který startoval z dvanácté pozice, ztratil na vítězného Španěla 16 sekund. V pátém závodu sezony bodoval potřetí, za svým letošním maximem z Portugalska zaostal jen o jednu příčku. "Když pomineme výkon motoru, tak musím říct, že motorka byla fantastická. Bohužel na rovinkách jsem neskutečně ztrácel, a když jsem někoho předjel v zatáčkách, tak jsem byl na rovince opět odsunut zpět," uvedl Kornfeil.

V dramatickém závodu třídy Moto2 triumfoval Ital Andrea Iannone o necelou setinu sekundy před Švýcarem Thomasem Lüthim. Třetí dojel do cíle domácí Marc Márquez, jenž se tři kola před cílem dostal do kolize s krajanem Polem Espargarem, pro něhož závod skončil pádem.

Incident vyšetřovalo ředitelství závodu a udělilo Márquezovi za způsobení nehody penalizaci 60 sekund, po níž španělský jezdec klesl na 23. pozici. Na třetí místo se tak místo něj posunul Espargarův týmový kolega a další domácí jezdec Esteve Rabat. Průběžné pořadí vede Lüthi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články