Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Prokop je v Argentině pátý, Loeb míří k 70. vítězství

Carlos Paz - Český automobilový jezdec Martin Prokop je před závěrečnou etapou Argentinské rallye pátý a může zopakovat životní výsledek z předchozí soutěže v Portugalsku. V sobotu se o jednu pozici posunul na úkor Katařana Násira Al Attíji, který v desáté z 13 dosavadních rychlostních zkoušek poškodil zavěšení kol a opustil páté místo.

Martin Prokop s fordem
zdroj: Isifa/EPA

Vyhlídky na další posun pořadím má Prokop před zbývajícími šesti rychlostními zkouškami minimální, jeho ztráta na čtvrtého Madse Östberga z Norska činí přes šest minut. Za ním je s více než minutovým mankem Sébastien Ogier z Francie se Škodou Fabia S2000.

V čele se drží francouzský mistr světa Sébastien Loeb s náskokem 7,2 sekundy před finským týmovým kolegou z Citroënu Mikkem Hirvonenem. Při bezpečném náskoku na další soupeře vyhlásil tým strategii bezpečného dojezdu na prvních dvou místech, Hirvonen by proto neměl Loebovu pozici dnes ohrožovat. Francouz tak míří k 70. vítězství v kariéře. Třetí Dani Sordo ze Španělska ve fordu ztrácí minutu a tři čtvrtě, Östberg má více než tříminutové manko.

Tři ze sedmi sobotních testů vyhrál Loebův úhlavní rival Petter Solberg z Norska a po pátečním pádu z první pozice kvůli poškozenému vozu se vrátil do elitní desítky. Na devátém místě ztrácí na Prokopa skoro pět minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články