Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Start v plochodrážní Grand Prix na Markétě si vyjel Franc

Praha - Pošestnácté za sebou budou mít fanoušci ploché dráhy možnost vidět v Praze závod prestižního seriálu Grand Prix s jeho největšími hvězdami v čele s obhájcem titulu Gregem Hancockem. Díky divoké kartě by se s nimi měl v sobotu 12. května poměřit i český zástupce Josef Franc, který si vyjel možnost startu v nominačním závodě.

Greg Hancock
zdroj: AP

"Trochu nás překvapilo, že někteří jezdci o tento závod neprojevili zájem, například bratři Drymlové. Ale je to jejich věc, možná se na Grand Prix necítí," uvedl sportovní ředitel závodu Grand Prix Pavel Ondrašík. Náhradníky budou Václav Milík a Matěj Kůs, vše ještě musí schválit Mezinárodní motocyklová federace.

Pořadatelé slibují ještě atraktivnější podívanou, které chtějí dosáhnout úpravami dráhy. Ta by měla být více přizpůsobena k předjíždění. "Od zimy jsme na tom pracovali, obměnili malinko rádius dráhy i obrubníky. Dráha je navíc o něco měkčí. Závodníkům se prostor opticky rozšíří, mají tam o 50 až 70 centimetrů více prostoru, snad se bude i více předjíždět," uvedl Ondrašík.

Mrzí ho, že nebylo možné zvednout mantinely, aby se zatáčky ještě více naklopily. "Ale odvezli jsme z dráhy asi 200 tun a navezli jen 70 tun nového materiálu, což by mělo pomoci," řekl Ondrašík.

Úvodní závod dvanáctidílného seriálu vyšel na Novém Zélandu nejlépe obhájci titulu Hancockovi. Druhý se pojede 28. dubna v polském Leszně, pak se elitní jezdci přesunou do Prahy. Organizátorům z Markéty končí smlouva s promotérem seriálu BSI, ale věří, že se špičkový závod v Praze nepojede naposledy. "Rádi bychom to zase o další tři roky prodloužili," uvedl Ondrašík, jehož otec Petr je generálním ředitelem závodu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články