Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Barrichello si v IndyCar nakonec vybojoval statut nováčka

Birmingham (USA) - Brazilský pilot Rubens Barrichello přece jen bude moci požívat v seriálu IndyCar nováčkovské výhody. Vedení zámořských závodů mu původně tento statut odmítlo přidělit s ohledem na jeho dlouholeté zkušenosti z formule 1, nyní ale na jeho argumenty o nedostatečné znalosti okruhů přistoupilo a částečně mu vyšlo vstříc.

Rubens Barrichello ještě ve formuli 1
zdroj: ČTK/AP autor: Daniel Ochoa de Olza

Barrichello tak bude mít pro každý závod na oválech k dispozici jednu sadu pneumatik a třicet tréninkových minut navíc jako ostatní nováčci. V případě silničních okruhů se to ale týká pouze tratí, na kterých dosud nikdy netestoval.

Devětatřicetiletý Brazilec v královské automobilové třídě strávil celkem 19 let a absolvoval rekordních 322 startů, z toho 11 vítězných. Šéf IndyCar Beaux Barfield jej na základě takových jezdeckých zkušeností nezařadil mezi nováčky. To se teď částečně změnilo, nicméně Barrichello se například nemůže ucházet o cenu pro nováčka roku.

Po dvou závodech se Barrichello dělí o desáté místo. Dosud byl sedmnáctý v St. Petersburgu a osmý v Alabamě. Vzhledem ke svému umístění v Top Ten by nyní neměl nárok na tréninkové minuty navíc, ty jsou umožněny jen jezdcům mimo desítku a pilotům se statutem nováčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články