Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Räikkönenův tým už nebude sponzorovat automobilka Lotus

Londýn - Stáj formule 1 Lotus přišla o titulárního sponzora, stejnojmennou automobilku, která se dostala do finančních problémů. Tým, v kterém se letos vrátil do seriálu bývalý šampion Fin Kimi Räikkönen, však bude nadále pokračovat pod stejným názvem. "Sponzorská smlouva a veškeré závazky Lotusu byly zrušeny. Group Lotus nemá ani žádnou opci na koupi podílu v týmu," oznámil majitel stáje Gerard Lopez ze společnosti Genii Capital.

Kimi Räikkönen
zdroj: ČT24 autor: Ross Land

Automobilka Lotus měla původně britský tým podporovat až do roku 2017 s tím, že se výhledově stane jeho spolumajitelem. Tento plán však nabouraly potíže společnosti, která byla dosud součástí jiné automobilky Proton, ta ji však prodala malajskému konglomerátu DRB-Hicom.

Pod slavným jménem Lotus, který v minulosti vyhrál v F1 69 závodů a sedmkrát získal Pohár konstruktérů, se loni vrátila do MS stáj malajského podnikatele Tonyho Fernandese. Majitel letecké společnosti Air Asia však po roce o nárok na tento název přišel a svůj tým přejmenoval na nynější Caterham.

Jméno Lotus převzala stáj Renault, která si od spojení s kdysi slavným výrobcem vozů hodně slibovala. "Když jsme změnili jméno z Renaultu na Lotus, otevřely se tím dveře pro titulárního sponzora. Jsme rádi, že to jméno i tak dál poneseme, protože k formuli 1 sedí," uvedl Lopez.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články