Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Smrž byl třetí v posledních testech před sezonou

Phillip Island (Austrálie) - Motocyklový jezdec Jakub Smrž obsadil třetí místo v závěrečných testech před startem mistrovství světa superbiků na okruhu Phillip Island. Pilot česko-italského týmu Effenbert Liberty Racing nestačil pouze na továrního jezdce Kawasaki Toma Sykese z Británie a úřadujícího světového šampiona Španěla Carlose Cheku, který stejně jako Smrž závodí s ducati.

Jakub Smrž
zdroj: ISIFA/EPA

Osmadvacetiletý rodák z Českých Budějovic, který se v létě přestěhoval do italského Ciserana, zajel čas 1:31,652 a za Sykesem zaostal jen o 0,152 sekundy. Pod hranici 1:32 minuty se dostali jen čtyři piloti. V průběhu dne měl přitom Smrž menší problémy se spojkou a více než hodinu nemohl jezdit.

"Během první části jsem se dostal na 1:32 a tyto časy jsem zajížděl celkem stabilně. Se zrychlením samozřejmě přišly drobné problémy s nastavením, především při nájezdech do zatáček. To bude tedy hlavní věc, na kterou se nyní musíme soustředit," uvedl Smrž.

Ve druhé části dnešních testů zkoušel různá nastavení, nepoužíval proto ani nové pneumatiky a své maximum již nevylepšil. "I s 'patnáctikolovou' gumou jsem zajel slušný čas. S výsledky testů jsem spokojený a už se opravdu těším na pátek, kdy se začíná naostro," dodal Smrž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články